Mandľové rezy

Staroviedenské rezy

Autor receptu: redakcia

16 ks
porcií
45 (+ odležanie) minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Do misy preosejeme múku s práškom do pečiva a práškovým cukrom, pridáme vanilkový cukor, soľ, nakrájané maslo a žĺtok. Rýchlo vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do potravinovej fólie a uložíme na 30 minút do chladničky.
  2. Z cesta na pomúčenej doske vyvaľkáme dva rovnaké, asi 4 mm hrubé pláty v tvare obdĺžnika a zarovnáme ich nožom. Odkrojené zvyšky cesta vyvaľkáme 3 tenké pásy, potrieme ich vyšľahaným vajcom, posypeme nasekanými mandľami a umiestnime na kraje a stred jedného plátu.
  3. Oba pláty cesta prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 20 minút dozlatista.
  4. Vychladnuté pláty po upečení spojíme hrubšou vrstvou džemu a medzery medzi mandľovými pruhmi vyplníme horúcim džemom. Necháme v chlade stuhnúť a odležať. Pred podávaním pokrájame na rezy.