Jablkový koláč
Jablkový koláč

Staromaďarský jablkový koláč

elba - bez fotkyelba, 17. novembra 2019

Tento recept som našla na internete, vyskúšala som a chcem ho mať uložený hlavne pre seba. Ak sa niekomu zapáči, môže ho tiež vyskúšať - rýchla príprava a dobrá chuť

25 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

300 g
100 g
1/2 bal.
120 g (alebo Hera)
2 ks
2 PL
Plnka:
1 kg
200 g
1 KL
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najprv si spravíme jablkovú plnku. Očistené jablká postrúhame na uhorkovom strúhadle, zasypeme cukrom a na miernom ohni udusíme do mäkka. Pridáme škoricu a do vychladnutej plnky aj trochu umu - nemusí byť.

  2. 2

    Na cesto zmiešame všetky suroviny. Cesto rozdelíme na polovice, ktoré vyvaľkáme. Jeden plát pomocou valčeka prenesieme na plech, natrieme vychladnutú jablkovú plnku a prikryjeme druhým cestom, Vrch popicháme vidličkou a potieme žĺtkom.

  3. 3

    Koláč pečieme na 180 °C asi 25 minút.

Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Ovocné, Maďarská kuchyňa, Dezerty, Na sladko, Koláče, Pečené

Diskusia k receptu

mirop
klasicke jablkove pite, akych je tu uz vela
evanaaa
Jasné, že pité, veď už sám ten názov je z maďarčiny, a je starý, preto aj ten názov - Staromaďarský.
1x haji
klukmen
Plech neupravuješ? Nemažeš len na sucho ?ale vážne sa pýtam chcem skúsiť niečo nekrémové zdravé
elba
Plech nemažem,ja dávam papier na pečenie
haji
Také jsem si pro sebe vložila recepty, abych nemusela někde kufrovat. Stará dobrá klasika, o chuti tohoto koláče nepochybuji.