Jablkový koláč
Jablkový koláč

Staromaďarský jablkový koláč

elba - bez fotkyelba, 17. novembra 2019

Tento recept som našla na internete, vyskúšala som a chcem ho mať uložený hlavne pre seba. Ak sa niekomu zapáči, môže ho tiež vyskúšať - rýchla príprava a dobrá chuť

25 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

300 g
100 g
1/2 bal.
120 g (alebo Hera)
2 ks
2 PL
Plnka:
1 kg
200 g
1 KL
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najprv si spravíme jablkovú plnku. Očistené jablká postrúhame na uhorkovom strúhadle, zasypeme cukrom a na miernom ohni udusíme do mäkka. Pridáme škoricu a do vychladnutej plnky aj trochu umu - nemusí byť.

  2. 2

    Na cesto zmiešame všetky suroviny. Cesto rozdelíme na polovice, ktoré vyvaľkáme. Jeden plát pomocou valčeka prenesieme na plech, natrieme vychladnutú jablkovú plnku a prikryjeme druhým cestom, Vrch popicháme vidličkou a potieme žĺtkom.

  3. 3

    Koláč pečieme na 180 °C asi 25 minút.

Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Ovocné, Maďarská kuchyňa, Dezerty, Na sladko, Koláče, Pečené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Jasné, že pité, veď už sám ten názov je z maďarčiny, a je starý, preto aj ten názov - Staromaďarský.
1x haji
klasicke jablkove pite, akych je tu uz vela