Medovníky stále mäkké

Medovníky stále mäkké
Foto: luss44
luss44Luss44, recept pridal: 25. novembra 2013 19:15Ďalšie jeho recepty

Nastal čas predvianočného pečenia a určite v každej domácnosti nebudú chýbať medovníčky. Ponúkam Vám recept, ktorý mám od známej a pečiem podľa neho už 26 rokov. Som s ním veľmi spokojná, pečú podľa neho už aj moje kolegynky a medovníky si chvália. Včera sme piekli prvú várku, ktorá určite do Vianoc nevydrží, takže budeme piecť ďalšiu...

Suroviny

20
minút
príprava
8
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

1

Z uvedených surovín si vypracujeme cesto, keď sa lepí ako mne včera, podsypeme ešte trochu múky, ja som mala väčšie vajíčka, tak asi preto.
Medovníky stále mäkké - obrázok 1

2

vypracované cesto zabalíme do celofánu a odložíme do chladničky, stačí 1 hodinka ale môže byť aj viac, ja som nechala len hodinu
Medovníky stále mäkké - obrázok 2

3

na pomúčenej doske cesto rozvaľkáme na hrúbku 0,5 cm, povykrajujeme medovníčky a poukladáme na plech s papierom. Potrieme vajíčkom, ozdobíme kúskom orecha. Keď ideme medovníky zdobiť bielkom, vtedy nepotieram vajcom. Pečieme vo vyhriatej trúbe na 200 °C asi 8 minút, upečené sú raz-dva.
Medovníky stále mäkké - obrázok 3

4

Hneď po upečení ešte horúce medovníky poukladáme do veľkého 4 l skleneného pohára, zavrieme vrchnákom. V pohári sa zaparia a vďaka tomu ostanú stále mäkké. Mám to overené dlhoročným pečením, takto v pohári ich uskladňujem v chladnej komore až kým sa nezjedia. Už sa nám stalo, že sme objavili posledné niekedy vo februári a boli stále mäkkučké :)
Medovníky stále mäkké - obrázok 4



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 18 ľudí (4,6 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu

Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Zaváram, zaváraš, zavárame. Dnes kompóty.
Zaváracia sezóna je v plnom prúde. Tak poďme na to.

Paradajkový paprikáš
Rajčina mala a má v našej rodinnej kuchyni dosť rozporné miesto. Túto plodinu peruánskych Indiánov pestujeme od čias, čo si pamätám.

Tvrďáci vyšli z módy, ženy preferujú citlivých mužov
- Inzercia -
Tradičný obdiv k drsňákom sa pomaly vytráca, svaly a sila prestávajú byť v kurze.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 29/2014: Prázdniny u babičky Prázdniny u babičky
Časopis Varecha v piatok 1. augusta 2014 v denníku Pravda.


TOPlist