Foto: rudy28
piekol som druhú várku tohtoročných medovníkov od kolegyne (recept preveľmi odporúčam! http://varecha.pravda.sk/recepty/stale-makke-medovniky/46635-recept.html ) a uprostred prípravy som zistil, že korenie do perníkov chýba...tak som Zobraziť celý popispiekol som druhú várku tohtoročných medovníkov od kolegyne (recept preveľmi odporúčam! http://varecha.pravda.sk/recepty/stale-makke-medovniky/46635-recept.html ) a uprostred prípravy som zistil, že korenie do perníkov chýba...tak som ho nahradil kakaom a čokoládou ;)
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
V randlíku, tzv. rajnici si rozpustíme Palmarín, med, cukor a vodu a keď máme suroviny jednoliate, tak rajničku odstavíme a necháme mierne vychladnúť.
- 2
Vo väčšej mise zmiešame múku, sódu bikarbónu, vanilkový cukor, čokoládové bobky (stružlinky), kakao a nakoniec pridáme vajíčka.
- 3
Prilejeme výsledok kroku č.1 :) do výsledku kroku č.2 :) Vymiesime cesto a vložíme do chladničky na noc.
- 4
Po odstátí si cesto rozdelíme na tri alebo štyri časti, podľa toho koľko poschodí chceme mať.
- 5
Cesto vyvaľkáme na tortovú formu, ja som mal priemer 26 cm a pečieme pri 180°C približne 10 minút.
- 6
Po upečení všetkých plátov ich necháme vychladnúť, natierame slivkovým lekvárom (švestková povidla), čím viac, tým lepšie :) :) :) Z čokolády a Cery si spravíme polevu a tortičku celú obalíme v čokoláde. Dobré mlsanie prajem! :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu