Stále mäkké medovníky

Autor receptu: evinka29

Vzdala som sa už dávno piecť medovníky lebo akýkoľvek "osvedčený" recept plus všetky možné aj nemožné rady ako jablko ...chlieb... a podobné veci pridané do medovníkov ZARUČENE u mňa nefungovali a dalo sa s nimi akurát tak rozbíjať okná....Až minulý rok mi kamoška dala recept a na počudovanie....funguje...Sú mäkké od prvej chvíle až pokým sa nezjedia a to väčšinou netrvá dlho...Odporúčam skúsiť...a hlavne také gazdinky, čo boli znechutené pečením tvrdých medovníkov ako ja :)

15 minút
príprava
7 minút
na 180 °C

Postup

  1. Palmarín, med, cukor a vodu všetko spolu nechať rozpustiť v hrnci,a nechať vychladnúť, vlažné naliať do múky. Vymiešat v mise cesto, je dost riedke až sa leje. Necháme ho cez noc v chladničke (alebo min 10 hodín) a cesto stuhne.
  2. Rozvalkať a vykrajovať formičkami, piecť 7-8 min na 180 stupňov(nie viac a nie memej!). Pred pečením potrieť žĺtkom s mliekom. Nepiect dlhšie!! Uchovávať v mikroténovom sáčku a v dóze alebo krabici.