Kávový zákusok

Štafetky (fotorecept)

Autor receptu: navardaco

18
porcií
60 minút
príprava
9 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Orechové cesto: Recept je pomerne jednoduchý, no treba dodržať technologický postup. Bielky izbovej teploty vyšľaháme do peny a postupne pridávame a zašľahávame cukor. Keď je sneh dostatočne tuhý, pridáme preosiatu múku a mleté orechy.
  2. Takto pripravené orechové cesto nanesieme na plech s papierom na pečenie a pečieme cca 9 minút pri 200 stupňoch. Po upečení z cesta hneď stiahneme papier na pečenie a otočíme ho tak, ako sme ho piekli.
  3. Medzitým pripravíme kávový krém. 45 g masla roztopíme v hrnci a pridáme múku, ako keby sme robili zápražku. Zalejeme mliekom zmiešaným s instantnou kávou a miešame do zhustnutia. Zároveň si vyšľaháme zvyšné maslo (125 g) s práškovým cukrom do peny a postupne pridávame vychladený uvarený krém izbovej teploty.
  4. Plníme nasledovne: Cesto rozrežeme na 3 časti (my sme narezali po dĺžke) a každú časť natrieme krémom. Zavinieme po dĺžke a dáme do chladničky minimálne na pol hodinu, aby krém stuhol.
  5. Roztopíme si čokoládu s kokosovým olejom na namáčanie štafetiek. Keď je už krém tuhý, štafetky nakrájame na požadovanú veľkosť a konce máčame v čokoláde. Dozdobíme lyofilizovaným ovocím (alebo orieškami).