Kávová roláda

Štafetková roláda (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Takúto dobrotu pripravte pre svojich blízkych. Snehové cesto, kávová plnka, výborná roláda na blížiace sa sviatky.

40 minút
príprava
10-12 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny na cesto.
  2. Bielky vyšľaháme do penista, pridáme cukor a misu dáme na vodný kúpeľ, šľaháme do tuhej peny. Počas šľahania pridáme štipku soli. Múku, mleté vlašské orechy a prášok do pečiva zmiešame. Sneh zložíme z vodného kúpeľa a varechou do nej vmiešame pripravenú múčnu zmes.
  3. Plech väčší (31x41 cm) vyložíme papierom na pečenie, papier vymastíme maslom, aby sa nám lepšie pracovalo pri rolovaní rolády. Rúru predhrejeme na 200 stupňov, cesto vylejeme na plech a pečieme 10-12 minút.
  4. Plnka: Uvaríme silnejšiu kávu. Maslo rozpustíme, pridáme múku a urobíme svetlú zápražku (bešamel), ktorú zalejeme kávou a za stáleho miešania uvaríme hustú kašu, do ktorej vmiešame práškový cukor.
  5. Maslo vymiešame do hladka a spojíme s kávovou kašou.
  6. Boky snehového korpusu upravíme. Na korpus rozotrieme plnku do 3/4 štvrtiny korpusu a pomocou papiera zrolujeme roládu, viď foto. Z plnky trocha odložíme na zdobenie.
  7. Zrolovanú roládu dáme do chladničky stuhnúť.
  8. Stuhnutu roládu polejeme rozpustenou čokoládovou polevou a ozdobíme zvyšným krémom.