Kávová roláda
Štafetková roláda (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Takúto dobrotu pripravte pre svojich blízkych. Snehové
cesto, kávová plnka, výborná roláda na blížiace sa sviatky.
40 minút príprava |
10-12 minút na 200 °C |
Postup
- Pripravíme si suroviny na cesto.
- Bielky vyšľaháme do penista, pridáme cukor a misu dáme na vodný kúpeľ, šľaháme do tuhej peny. Počas šľahania pridáme štipku soli. Múku, mleté vlašské orechy a prášok do pečiva zmiešame. Sneh zložíme z vodného kúpeľa a varechou do nej vmiešame pripravenú múčnu zmes.
- Plech väčší (31x41 cm) vyložíme papierom na pečenie, papier vymastíme maslom, aby sa nám lepšie pracovalo pri rolovaní rolády. Rúru predhrejeme na 200 stupňov, cesto vylejeme na plech a pečieme 10-12 minút.
- Plnka: Uvaríme silnejšiu kávu. Maslo rozpustíme, pridáme múku a urobíme svetlú zápražku (bešamel), ktorú zalejeme kávou a za stáleho miešania uvaríme hustú kašu, do ktorej vmiešame práškový cukor.
- Maslo vymiešame do hladka a spojíme s kávovou kašou.
- Boky snehového korpusu upravíme. Na korpus rozotrieme plnku do 3/4 štvrtiny korpusu a pomocou papiera zrolujeme roládu, viď foto. Z plnky trocha odložíme na zdobenie.
- Zrolovanú roládu dáme do chladničky stuhnúť.
- Stuhnutu roládu polejeme rozpustenou čokoládovou polevou a ozdobíme zvyšným krémom.