Špukové chrumkavé slimáky (fotorecept)
Autor receptu: zuzanka1367
Prečo Špukové? Podľa najväčšieho jedáka týchto slimákov. Niekto si povzdychne : "Už
zase slimáky!!!" a možno sa nájde niekto komu sa budú páčiť a spraví ich podľa tohoto
receptu...
18 porcií |
20 minút príprava |
35 minút na 165 °C |
Postup
- Potrebné suroviny...
- droždie rozmiešame s cukrom na kašičku,
- pridáme ostatné suroviny a vymiesime pevné pružné cesto,
- Necháme na teplom mieste podkysnuť, kedže dnes nádherne svietilo slnko, akurát som stihla pripraviť plnku. Stačí vymiešať maslo, syr, cesnak a soľ.
- Vykysnuté cesto preložíme na lopár a rozvaľkáme na celú plochu. Tu zistíte, že s cestom sa veľmi dobre pracuje je pružné a tvárne...navrstvíme plnku,
- Ja by som už tu končila, ale môj syn to má rád aj so šunkou, tak čo by sme pre deti neurobili
- Zrolujeme na roládu a nakrájeme na 1,5cm kolieska, ktoré uložmíe na papier na pečenie,
- potrieme ich rozšľahaným vajíčkom a hojne posypeme postrúhaným syrom a vložíme do vyhriatej rúry...
- a už po 35 minútach do chrumkava upečené...