Špukové chrumkavé slimáky (fotorecept)

Autor receptu: zuzanka1367

Prečo Špukové? Podľa najväčšieho jedáka týchto slimákov. Niekto si povzdychne : "Už zase slimáky!!!" a možno sa nájde niekto komu sa budú páčiť a spraví ich podľa tohoto receptu...

18
porcií
20 minút
príprava
35 minút
na 165 °C

Suroviny

Postup

  1. Potrebné suroviny...
  2. droždie rozmiešame s cukrom na kašičku,
  3. pridáme ostatné suroviny a vymiesime pevné pružné cesto,
  4. Necháme na teplom mieste podkysnuť, kedže dnes nádherne svietilo slnko, akurát som stihla pripraviť plnku. Stačí vymiešať maslo, syr, cesnak a soľ.
  5. Vykysnuté cesto preložíme na lopár a rozvaľkáme na celú plochu. Tu zistíte, že s cestom sa veľmi dobre pracuje je pružné a tvárne...navrstvíme plnku,
  6. Ja by som už tu končila, ale môj syn to má rád aj so šunkou, tak čo by sme pre deti neurobili
  7. Zrolujeme na roládu a nakrájeme na 1,5cm kolieska, ktoré uložmíe na papier na pečenie,
  8. potrieme ich rozšľahaným vajíčkom a hojne posypeme postrúhaným syrom a vložíme do vyhriatej rúry...
  9. a už po 35 minútach do chrumkava upečené...