Špíz na červenom víne
Autor receptu: gordonko
... tento recept robievam už roky za podpory mojich detí.... urobíme asi 40 špajdlí (4 plechy )ktoré bleskovo zmiznú
.... ešte som nestihol napísať recept a jeden plech je už minulosťou
40 porcií |
60 minút príprava |
4 x 60 minút na 200 °C |
Postup
- potrebné suroviny
- ... ,,nalepší pomocník,, .... odborník na .....
- všetky suroviny si nakrájame na približne rovnakú veľlosť .... krkovičku tenšie plátky ,ale veľkosť rovnakú
- .. zoberieme si špajdle ( ja mam bambusové dajú sa opakovanie používať ) a podla vlastného uváženie ponapichujeme .......
- ...máme prichystané
- na alobal dáme jeden špíz ,posypeme vegetou , solou , čierným korenim a zavynieme ho tak ako......
- ..tak aby jedna strana bola tesne na špajdlu pritlačená lebo z druhej strany...
- ... prilejeme trošku vína a potom tak isto pritlačíme alobal k špajdli
- ... jeden plech sa nesie do trúby 200°C asi na hodinku
- ..dnes experimentálne robím aj na volno na plechu
- osolené , ovegetované podliaté trochou červeného vína a trochou vody
- zakryte alobalom
- prví plech hotový ..kontrola upečenia ( už chýbá 1 špíz )
- posledný plech je hotový .... je to dobré ,ale v alobale ostává chutnejšia šťava ...podávam zo zemiakmi z tlakového hrnca.
DOBRÚ CHUŤ