Špíz na červenom víne

Autor receptu: gordonko

... tento recept robievam už roky za podpory mojich detí.... urobíme asi 40 špajdlí (4 plechy )ktoré bleskovo zmiznú .... ešte som nestihol napísať recept a jeden plech je už minulosťou

40
porcií
60 minút
príprava
4 x 60 minút
na 200 °C

Postup

  1. potrebné suroviny
  2. ... ,,nalepší pomocník,, .... odborník na .....
  3. všetky suroviny si nakrájame na približne rovnakú veľlosť .... krkovičku tenšie plátky ,ale veľkosť rovnakú
  4. .. zoberieme si špajdle ( ja mam bambusové dajú sa opakovanie používať ) a podla vlastného uváženie ponapichujeme .......
  5. ...máme prichystané
  6. na alobal dáme jeden špíz ,posypeme vegetou , solou , čierným korenim a zavynieme ho tak ako......
  7. ..tak aby jedna strana bola tesne na špajdlu pritlačená lebo z druhej strany...
  8. ... prilejeme trošku vína a potom tak isto pritlačíme alobal k špajdli
  9. ... jeden plech sa nesie do trúby 200°C asi na hodinku
  10. ..dnes experimentálne robím aj na volno na plechu
  11. osolené , ovegetované podliaté trochou červeného vína a trochou vody
  12. zakryte alobalom
  13. prví plech hotový ..kontrola upečenia ( už chýbá 1 špíz )
  14. posledný plech je hotový .... je to dobré ,ale v alobale ostává chutnejšia šťava ...podávam zo zemiakmi z tlakového hrnca. DOBRÚ CHUŤ