Špenátový šalát s avokádom a sezamom
Rastislav Krampl
hlavný šéfkuchár Trabisch Catering v Rakúsku, 22. apríla 2021
hlavný šéfkuchár Trabisch Catering v Rakúsku, 22. apríla 2021
Foto: Kerstin Reiger
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Špenátové listy prepláchneme studenou vodou, osušíme. Pridáme k nim na štvrtiny nakrájané paradajky a čierne olivy, ochutíme octom, olejom a koreninami. Zľahka premiešame.
- 2
Šalát rozdelíme na taniere. Na vrch každého dáme štvrtinu očisteného a nakrájaného avokáda, posypeme sezamom a ozdobíme kôprom.
- 3
Ak chceme podávať tento šalát ako hlavné jedlo, môžeme ho doplniť pošírovaným alebo vareným vajíčkom.
Tiež Špenátový šalát:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Jablčný ocot zamením za biely vínny kvasný ocot Italia, lebo mi strašne smrdí.