Špenátový šalát
Špenátový šalát

Špenátový šalát s avokádom a sezamom

Rastislav Krampl
hlavný šéfkuchár Trabisch Catering v Rakúsku, 22. apríla 2021
Špenátový šalát s avokádom a sezamom
Foto: Kerstin Reiger
4
porcie
10 minút
príprava

Suroviny

250 g
8 ks
10 ks
1 ks
2 PL
3 PL
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Špenátové listy prepláchneme studenou vodou, osušíme. Pridáme k nim na štvrtiny nakrájané paradajky a čierne olivy, ochutíme octom, olejom a koreninami. Zľahka premiešame.

  2. 2

    Šalát rozdelíme na taniere. Na vrch každého dáme štvrtinu očisteného a nakrájaného avokáda, posypeme sezamom a ozdobíme kôprom.

  3. 3

    Ak chceme podávať tento šalát ako hlavné jedlo, môžeme ho doplniť pošírovaným alebo vareným vajíčkom.

Diskusia k receptu

haji
Pěkný salát a ještě hezčí foto.