Špenátový šalát s avokádom a sezamom
			   Rastislav Krampl
hlavný šéfkuchár Trabisch Catering v Rakúsku, 22. apríla 2021
		   
		   hlavný šéfkuchár Trabisch Catering v Rakúsku, 22. apríla 2021

Foto: Kerstin Reiger
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Špenátové listy prepláchneme studenou vodou, osušíme. Pridáme k nim na štvrtiny nakrájané paradajky a čierne olivy, ochutíme octom, olejom a koreninami. Zľahka premiešame.
- 2
 Šalát rozdelíme na taniere. Na vrch každého dáme štvrtinu očisteného a nakrájaného avokáda, posypeme sezamom a ozdobíme kôprom.
- 3
 Ak chceme podávať tento šalát ako hlavné jedlo, môžeme ho doplniť pošírovaným alebo vareným vajíčkom.
Tiež Špenátový šalát:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 





                                                        
                                                    
 


Jablčný ocot zamením za biely vínny kvasný ocot Italia, lebo mi strašne smrdí.