Foto: jenni
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Suroviny uvedené na prípravu cesta spolu zmiešame v jednej mise, vymiesime cesto, ktoré zabalíme do alobalu a odložíme do chladničky, pokým si pripravíme plnku. V prípade potreby, ak sa vám cesto bude zdať lepkavé, dosypte múku a mieste ďalej.
- 2
Tofu, sójovú smotanu, bazalku a olivový olej spolu zmixujeme v mixéri, ochutíme kurkumou, čiernym mletým korením, muškátovým orieškom a soľou a všetko spolu premiešame. Zmes ochutnajte, aby bola podľa vašej chuti a dostatočne osolená a nechutila mdlo. Do zmesi pridajte lahôdkové droždie a škrob a všetko znova dôkladne premiešajte.
- 3
Špenát môžete použiť buď čerstvý alebo si ho sparte vo vode, no môžete ho aj krátko podusiť spolu s cesnakom a to tak, že na olivovom oleji osmažíte do zlata prelisované 2 strúčiky cesnaku a pridáte umytý špenát a budete dusiť pod pokrievkou niekoľko minút.
- 4
Kým sa špenát dusí, vyberieme z chladničky cesto, ktoré na pomúčenej doske vyvaľkáme do kruhu a vložíme do formy alebo misky na pečenie, cesto vám musí zvýšiť aj na boky formy na pečenie. Na cesto vylejeme tofu zmes a rovnomerne ju rozotrieme.
- 5
Dusený špenát necháme trochu vychladnúť a špenát dáme na tofu zmes a mierne všetko vidličkou premiešame, aby sa špenát dostal do všetkých častí plnky. Quiche pečieme pri 180 stupňoch 30 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu