Špenátový quiche

Autor receptu: jenni

8-10
porcií
25-30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Suroviny uvedené na prípravu cesta spolu zmiešame v jednej mise, vymiesime cesto, ktoré zabalíme do alobalu a odložíme do chladničky, pokým si pripravíme plnku. V prípade potreby, ak sa vám cesto bude zdať lepkavé, dosypte múku a mieste ďalej.
  2. Tofu, sójovú smotanu, bazalku a olivový olej spolu zmixujeme v mixéri, ochutíme kurkumou, čiernym mletým korením, muškátovým orieškom a soľou a všetko spolu premiešame. Zmes ochutnajte, aby bola podľa vašej chuti a dostatočne osolená a nechutila mdlo. Do zmesi pridajte lahôdkové droždie a škrob a všetko znova dôkladne premiešajte.
  3. Špenát môžete použiť buď čerstvý alebo si ho sparte vo vode, no môžete ho aj krátko podusiť spolu s cesnakom a to tak, že na olivovom oleji osmažíte do zlata prelisované 2 strúčiky cesnaku a pridáte umytý špenát a budete dusiť pod pokrievkou niekoľko minút.
  4. Kým sa špenát dusí, vyberieme z chladničky cesto, ktoré na pomúčenej doske vyvaľkáme do kruhu a vložíme do formy alebo misky na pečenie, cesto vám musí zvýšiť aj na boky formy na pečenie. Na cesto vylejeme tofu zmes a rovnomerne ju rozotrieme.
  5. Dusený špenát necháme trochu vychladnúť a špenát dáme na tofu zmes a mierne všetko vidličkou premiešame, aby sa špenát dostal do všetkých častí plnky. Quiche pečieme pri 180 stupňoch 30 minút.