| 
	        
	        
	        
	        Špenátový quiche s údeným lososomAutor receptu: lamey | 
 12porcií
 | 
 20 minútpríprava
 | 
 50 minútna 180 °C
 | 
PostupZ múky, soli, jedného žĺtka a masla vypracujeme hladké cesto. Hotové cesto zabalíme do fólie a dáme do chladničky na 20 minút stuhnúť. Po 20 minútach cesto vyberieme a vyvaľkáme na veľkosť formy v ktorej ho chceme piecť. Formu vytrieme maslom a prenesieme do nej vyvaľkané cesto. Cesto poprepichujeme vidličkou. Rúru predhrejeme na 180°C a korpus predpekáme 15 minút, potom vyberieme z rúry.Mladú cibuľku nakrájame na kolieska aj s vňaťou, cesnak ošúpeme a pokrájame nadrobno. Rozmiešame kyslú smotanu, 1 celé vajce a zvyšné bielko, strúhaný syr, soľ a čierne korenie. Špenát dôkladne vyžmýkame a spolu s cibuľkou a cesnakom pridáme k smotanovej zmesy. Všetko dôkladne premiešame. Na koláčový korpus vylejeme smotanovo-špenátovú zmes a na vrch poukladáme kúsky údeného lososa. Vrátime späť do rúry a pečieme ešte 30-35 minút, kým nie je aj plnka upečená. 
 |