Špenátový quiche s údeným lososom

Autor receptu: lamey

12
porcií
20 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Postup

  1. Z múky, soli, jedného žĺtka a masla vypracujeme hladké cesto. Hotové cesto zabalíme do fólie a dáme do chladničky na 20 minút stuhnúť. Po 20 minútach cesto vyberieme a vyvaľkáme na veľkosť formy v ktorej ho chceme piecť. Formu vytrieme maslom a prenesieme do nej vyvaľkané cesto. Cesto poprepichujeme vidličkou. Rúru predhrejeme na 180°C a korpus predpekáme 15 minút, potom vyberieme z rúry.
  2. Mladú cibuľku nakrájame na kolieska aj s vňaťou, cesnak ošúpeme a pokrájame nadrobno. Rozmiešame kyslú smotanu, 1 celé vajce a zvyšné bielko, strúhaný syr, soľ a čierne korenie. Špenát dôkladne vyžmýkame a spolu s cibuľkou a cesnakom pridáme k smotanovej zmesy. Všetko dôkladne premiešame.
  3. Na koláčový korpus vylejeme smotanovo-špenátovú zmes a na vrch poukladáme kúsky údeného lososa. Vrátime späť do rúry a pečieme ešte 30-35 minút, kým nie je aj plnka upečená.