Špenátovo-tvarohové cannelloni (fotorecept)
Autor receptu: skatulka
Cannelloni sú valcový typ cestovín zvyčajne podávané zapečené s náplňou a zakryté
omáčkou. Populárnou náplňou sú špenát a ricotta, no ide to aj s tvarohom a sú výborné.
50 minút príprava |
30 minút na 220 °C |
Postup
- Pripravíme si všetky suroviny. Na oleji speníme cibuľku, pridáme špenát a dochutíme. Ideálne čerstvý špenát, ale pokojne aj mrazený. Odstavíme a pridáme tvaroh.
- Pripravenou náplňou plníme cannelloni. Ja som si odstrihla konček vrecúška a použila na plnenie.
Na spodok zapekacej misy dáme 1/3 lúpaných paradajok. Poukladáme naplnené cannelloni. navrch dáme vrstvu paradajok a pokračujeme druhou vrstvou cannelloni.
- Navrch pridáme zvyšné paradajky a posypeme parmezánom.
- Pečieme v rúre na 220°C asi 30 minút a servírujeme.