Špenátovo-tvarohové cannelloni (fotorecept)

Autor receptu: skatulka

Cannelloni sú valcový typ cestovín zvyčajne podávané zapečené s náplňou a zakryté omáčkou. Populárnou náplňou sú špenát a ricotta, no ide to aj s tvarohom a sú výborné.

50 minút
príprava
30 minút
na 220 °C

Postup

  1. Pripravíme si všetky suroviny. Na oleji speníme cibuľku, pridáme špenát a dochutíme. Ideálne čerstvý špenát, ale pokojne aj mrazený. Odstavíme a pridáme tvaroh.
  2. Pripravenou náplňou plníme cannelloni. Ja som si odstrihla konček vrecúška a použila na plnenie. Na spodok zapekacej misy dáme 1/3 lúpaných paradajok. Poukladáme naplnené cannelloni. navrch dáme vrstvu paradajok a pokračujeme druhou vrstvou cannelloni.
  3. Navrch pridáme zvyšné paradajky a posypeme parmezánom.
  4. Pečieme v rúre na 220°C asi 30 minút a servírujeme.