Špenátový koláč
Špenátovo-bryndzové taštičky so slaninou
Autor receptu: redakcia
30 minút príprava |
20-25 minút na 200 °C |
Postup- V suchej panvici na miernom plameni „zatiahneme“ špenát, ktorý potom vymixujeme s bryndzou.
- Slaninu nakrájame na malé kocky a začneme na sucho restovať, kým nepustí trocha tuku. Po chvíli pridáme najemno nakrájanú cibuľu s cesnakom a restujeme do sklovita. Pridáme do vymixovanej bryndze so špenátom
a dobre premiešame, dochutíme soľou a čiernym korením.
- Vyvaľkaný plát lístkového cesta
(použijeme kupované) rozprestrieme, okraje plátu odrežeme - použijeme ich neskôr. Plátu potom nakrájame na štvorce alebo obdĺžniky. Do stredu každého dáme cca polievkovú lyžicu bryndzovej zmesi, kraje cesta potrieme vodou a na plnku môžeme dať ešte kúsky slaniny.
- Vyrezanými zvyškami okrajov cesta oblepíme koláče po obvode. To zaručí, že boky pekne vyrastú a bryndzová
zmes nevytečie.
- Cesto potrieme vaječným žĺtkom
a pečieme pri 200 °C cca 20–25 minút.
|