Špenátové knedličky pod syrovou perinou fotorecept

remyRemy, 41 ročný muž, Šaľa, 15. mája 2017 21:58
Ďalšie jeho recepty »

Špenátové knedličky pod syrovou perinou (fotorecept)Foto: remy

Jednoduché a pritom veľmi chutné jedlo. Špenát v záhradke dozrel a dozrel čas aj na prípravu u nás už tradičnej pochúťky. V tomto recepte som spojil dva rôzne recepty do tejto podoby. Fantázii sa medze nekladú, každý si môže dotvoriť recept podľa vlastnej chuti. Mne chutí takto:

Suroviny

160 g
3 ks
150 ml
150 g
2 ks
1 ks
200 g
180 ml
40 g
4 strúčiky

Postup prípravy

  1. 1

    Cesnak cca 4 strúčiky, nakrájaný na malé kocky krátko orestujeme na oleji. Pridáme umyté, nakrájané, alebo natrhané listy špenátu, chvíľku podusíme, mierne okoreníme. Šunkovú salámu, alebo inú mäkkú salámu orestujeme na panvičke, pridáme k špenátu.

  2. 2

    Rohlíky nakrájame na kocky, zalejeme mliekom. Pridáme polovicu nastrúhaného syru, vajíčka a vychladnutú zmes so špenátom. Podľa potreby zahustíme trochou strúhanky.

    Špenátové knedličky pod syrovou perinou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zmes premiešame a vložíme do mikroténového sáčku. Sáčok zauzlíme a masu vytvarujeme do valca. Varíme v mierne vriacej vode cca 30 minút. Uvarenú knedličku nakrájame, uložíme do vymastenej zapekacej misky.

    Špenátové knedličky pod syrovou perinou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na každú knedličku položíme plátok mozzarelly, zalejeme smotanou zmiešanou s druhou polovicou nastrúhaného syra. Dáme zapiecť cca 40 minút na 180°C.

    Špenátové knedličky pod syrovou perinou (fotorecept) - obrázok 4
ohodnoť recept:
Hlasovalo 11 ľudí (3,5 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist