Špenátové halušky

Špenátové halušky na 2 spôsoby (fotorecept)

Autor receptu: martin2002

Naše obľúbené jedlo, ktoré robím na dva spôsoby: 1. so syrovou omáčkou a 2. s kyslou smotanou.

6-7
porcií
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Cesto na halušky: Špenátové mrazené pyré si jednoducho rozpustíme v troche vody a necháme zovrieť. Rozpustené zmiešame s múkou, vajíčkami a soľou. Múku už pridávame podľa potreby.
  2. Medzitým ako nám vrie v hrnci voda na varenie halušiek si pripravíme syrovú omáčku. V hrnci si roztopíme maslo, opražíme, pridáme hladkú múku, zamiešame a zalejeme studeným mliekom a stále miešame. Vznikne nám hustejší bešamel, do ktorého pridáme strúhaný tvrdý syr napr. Gouda, Eidam, al.Ementál, to už je na každého chuti. Podľa chuti osolíme a môžeme ochutiť muškátovým orieškom. Podľa potreby dolejeme mlieko.
  3. Halušky zavaríme cez haluškár do vriacej osolenej vody.
  4. Uvarené scedíme, prepláchneme vodou a dáme do pekáča alebo misky.
  5. A teraz je už na vás, ako to budete podávať. Či s kyslou smotanou alebo syrovou omáčkou.
  6. Na titulnej fotke sú halušky so syrovou omáčkou a na tomto obrázku sú s kyslou smotanou.
  7. Prajem Vám dobrú chuť:))