Špenátové halušky
Špenátové halušky na 2 spôsoby (fotorecept)
Autor receptu: martin2002
Naše obľúbené jedlo, ktoré robím na dva spôsoby: 1. so syrovou omáčkou a 2. s kyslou smotanou.
6-7 porcií |
30 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Cesto na halušky: Špenátové mrazené pyré si jednoducho rozpustíme v troche vody a necháme zovrieť. Rozpustené zmiešame s múkou, vajíčkami a soľou. Múku už pridávame podľa potreby.
- Medzitým ako nám vrie v hrnci voda na varenie halušiek si pripravíme syrovú omáčku.
V hrnci si roztopíme maslo, opražíme, pridáme hladkú múku, zamiešame a zalejeme studeným mliekom a stále miešame. Vznikne nám hustejší bešamel, do ktorého pridáme strúhaný tvrdý syr napr. Gouda, Eidam, al.Ementál, to už je na každého chuti. Podľa chuti osolíme a môžeme ochutiť muškátovým orieškom. Podľa potreby dolejeme mlieko.
- Halušky zavaríme cez haluškár do vriacej osolenej vody.
- Uvarené scedíme, prepláchneme vodou a dáme do pekáča alebo misky.
- A teraz je už na vás, ako to budete podávať. Či s kyslou smotanou alebo syrovou omáčkou.
- Na titulnej fotke sú halušky so syrovou omáčkou a na tomto obrázku sú s kyslou smotanou.
- Prajem Vám dobrú chuť:))