Foto: rennatte
Zelený štvrtok nemusí byť len o špenátovom prívarku, ja pre zmenu robím tieto fašírky.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
mrazený špenát podlejeme troškou vody a pomaly necháme rozmraziť na miernom ohni, nevaríme
-
2
ešte do teplého špenátu pridáme ovsené vločky, premiešame a necháme 15 minút odležať. Zatiaľ si očistíme cesnak a cibuľu, cesnak pretlačíme, cibuľu nakrájame na drobné kocky a osmažíme
-
3
pridáme k špenátovej hmote spolu s vajíčkom a premiešame
-
4
ďalej pridáme nastrúhaný syr
-
5
a toľko strúhanky, aby nám vznikla tuhšia tvarovateľná hmota, premiešame a necháme 15 minút postáť, zatiaľ si očistíme zemiaky
-
6
lyžicou kladieme kôpky zmesi do strúhanky a rukami dotvarujeme fašírku
-
7
pražíme na horúcom tuku, netreba veľa tuku, aby neboli fašírky ponorené, stačí ich iba osmažiť
-
8
podávame so zemiakmi alebo zemiakovou kašou. Prajem dobrú chuť a príjemné Veľkonočné sviatky.
boli v norme nacucané olejom
pokec.azet.sk/klub/osvedcene-recepty/fotoalbumy/spena...
pratajme odtiaľto.