Špenátové fašírky (fotorecept)
Autor receptu: rennatte
Zelený štvrtok nemusí byť len o špenátovom prívarku, ja pre zmenu robím tieto
fašírky.
40 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- mrazený špenát podlejeme troškou vody a pomaly necháme rozmraziť na miernom ohni, nevaríme
- ešte do teplého špenátu pridáme ovsené vločky, premiešame a necháme 15 minút odležať.
Zatiaľ si očistíme cesnak a cibuľu, cesnak pretlačíme, cibuľu nakrájame na drobné kocky a osmažíme
- pridáme k špenátovej hmote spolu s vajíčkom a premiešame
- ďalej pridáme nastrúhaný syr
- a toľko strúhanky, aby nám vznikla tuhšia tvarovateľná hmota, premiešame a necháme 15 minút postáť, zatiaľ si očistíme zemiaky
- lyžicou kladieme kôpky zmesi do strúhanky a rukami dotvarujeme fašírku
- pražíme na horúcom tuku, netreba veľa tuku, aby neboli fašírky ponorené, stačí ich iba osmažiť
- podávame so zemiakmi alebo zemiakovou kašou. Prajem dobrú chuť a príjemné Veľkonočné sviatky.