Špenátové fašírky (fotorecept)

Autor receptu: rennatte

Zelený štvrtok nemusí byť len o špenátovom prívarku, ja pre zmenu robím tieto fašírky.

40 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. mrazený špenát podlejeme troškou vody a pomaly necháme rozmraziť na miernom ohni, nevaríme
  2. ešte do teplého špenátu pridáme ovsené vločky, premiešame a necháme 15 minút odležať. Zatiaľ si očistíme cesnak a cibuľu, cesnak pretlačíme, cibuľu nakrájame na drobné kocky a osmažíme
  3. pridáme k špenátovej hmote spolu s vajíčkom a premiešame
  4. ďalej pridáme nastrúhaný syr
  5. a toľko strúhanky, aby nám vznikla tuhšia tvarovateľná hmota, premiešame a necháme 15 minút postáť, zatiaľ si očistíme zemiaky
  6. lyžicou kladieme kôpky zmesi do strúhanky a rukami dotvarujeme fašírku
  7. pražíme na horúcom tuku, netreba veľa tuku, aby neboli fašírky ponorené, stačí ich iba osmažiť
  8. podávame so zemiakmi alebo zemiakovou kašou. Prajem dobrú chuť a príjemné Veľkonočné sviatky.