Špenát s príchuťou Indie (fotorecept)

Autor receptu: kecemis

Spenat moze byt podavany s ryzou, alebo s varenymi zemiakmi.

4
porcie
10 minút
príprava
25-30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Do hrnca som dal pohar vody, spenat a 1/2 KL cikru. Priviedol som do varu a znizil teplotu. Varil som priblizne 5 minut, pokial listy nezmekli. Medzi tym som si pripravil suroviny. Cibulu som nakrajal na drobno, strucky cesnaku pretlacil cez pretlacatko, ocistil dumbier a nastruhal. Paradajku som nakrajal na drobno.
  2. Do panvice som dal rozohriat olej, pridal cibulu, cesnak a dumbier. premiesal som a zakryl poklickou a varil na strednej teplote asi 5 minut. V tom case som odstavil spenat a nehal trochu vychladnut. Potom som spenat aj s vodou dal do procesora a rozmiksoval som ho, tak akorat, aby z neho vsak nebolo puree. Medzitym cibula, cesnak a dumbier su hotove, zmeknute, pridal som rimsku rascu, garam masala a stiplavinu. S tou opatrne, hlavne slabsie povahy. Zamiesal som a povaril asi 2-3 minuty.
  3. Pridal som narkrajanu paradajku. Zamiesal a varil priblizne 5 minut, pokial sa pradajka nezacal rozpadavat.
  4. Pridal som spenat, smotanu, tumeric a sol. Dobre premiesal a nehal prejst varom. Mozeme podavat s chlebom, ryzov, alebo zemiakmi. Kto chce, moze si posypat struhanym syrom, ako ja.