Špenát podľa Shirley

Autor receptu: pivonka

Keď bola Shirley Themple veľvyslankyňou v Prahe, pozval si ju Přemek Podlaha variť do Receptáře. Uvarila mäso so špenátom. Neviem, či uvádzala aj množstvo jednotlivých surovín, ale asi nie. Zdôraznila totiž, že mäsa musí byť viac, ako špenátu, lebo je to mäso so špenátom a nie naopak. Tento špenát chutil aj tým, ktorí ináč špenát nemusia.

4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na panvici na oleji speniť nakrájanú cibuľku a cesnak, pridať pomleté bravčové a / alebo hovädzie mäso. Masu necháme opiecť. Ochutíme soľou, korením, bylinkami a podusíme. Pridáme špenát, mimo sezóny mrazený (po rozmrazení ocedený). Opäť chvíľu dusíme. Nakoniec do zmesi rozbijeme vajcia (ako do leča). Zmes miešať, kým vajcia nestuhnú.
  2. Podávame s rajčinovým šalátom (moja dcéra tvrdí, že s kečupom. Veď... američania. Mimo sezóny môže byť.) Shirley zapiekla v rúre hrianky z bagety potreté cesnakovou pastou. Mne niekedy stačí aj dobrý čerstvý chlebík alebo rožok.