Špecle s cuketou, pórom a mrkvičkou (fotorecept)
Autor receptu: alexdidi
Po sviatkoch, ťažkých jedlách, sladkostiach a preplnených žalúdkoch dobre padne jednoduché, ľahké zdravé jedlo, ktoré je ešte pripravené za malú chvíľku. Pritom chutí naozaj veľmi dobre.
4 porcie |
30 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Cuketu a pór narežeme na tenučké hranolčeky - julienne.
- Cibuľu narežeme na drobno, mrkvu na julienne a opečieme ich na panvici s dvoma lyžicami olivového oleja.
- Pridáme cuketu a pór. Opekáme len veľmi krátko, aby zelenina zostala chrumkavá, nie mäkká.
- Cherry paradajky prerežeme na polovice a s opečenou zeleninou asi minútu prehrejeme. Osolíme, okoreníme.
- Špecle uvaríme al dente.
- Cesnak porezaný na tenké plátky opečieme "do voňava" (nie veľmi do hneda, lebo zhorkne) na olivovom oleji.
- Na cesnaku asi minútku opekáme uvarené a scedené špecle. Pridáme aj trochu vody z vývaru špeclí. Osolíme, okoreníme.
- Pridáme zeleninu a premiešame. Na tanieri ešte pokvapkáme bylinkovým olejom, posypeme strúhaným parmezánom a potrhanou bazalkou.