Špecle s cuketou, pórom a mrkvičkou (fotorecept)

Autor receptu: alexdidi

Po sviatkoch, ťažkých jedlách, sladkostiach a preplnených žalúdkoch dobre padne jednoduché, ľahké zdravé jedlo, ktoré je ešte pripravené za malú chvíľku. Pritom chutí naozaj veľmi dobre.

4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Cuketu a pór narežeme na tenučké hranolčeky - julienne.
  2. Cibuľu narežeme na drobno, mrkvu na julienne a opečieme ich na panvici s dvoma lyžicami olivového oleja.
  3. Pridáme cuketu a pór. Opekáme len veľmi krátko, aby zelenina zostala chrumkavá, nie mäkká.
  4. Cherry paradajky prerežeme na polovice a s opečenou zeleninou asi minútu prehrejeme. Osolíme, okoreníme.
  5. Špecle uvaríme al dente.
  6. Cesnak porezaný na tenké plátky opečieme "do voňava" (nie veľmi do hneda, lebo zhorkne) na olivovom oleji.
  7. Na cesnaku asi minútku opekáme uvarené a scedené špecle. Pridáme aj trochu vody z vývaru špeclí. Osolíme, okoreníme.
  8. Pridáme zeleninu a premiešame. Na tanieri ešte pokvapkáme bylinkovým olejom, posypeme strúhaným parmezánom a potrhanou bazalkou.