Pečené kačacie prsia

Špeciálne kačacie prsia

Autor receptu: podravka

Vychutnajte si všetky chute, ktoré toto jedlo obsahuje: plátok kvalitných kačacích pŕs pripravený naozaj špeciálne s pridaním píniových orieškov, hrozienok a zrniek granátového jablka.

4
porcie
60 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. V panvici rozohrejeme olej a kačacie prsia z oboch strán prudko opečieme. Presunieme ich do liatinovej rajnice alebo pekáča, posypeme jednou lyžicou vegety a podlejeme približne 150 - 200 ml vody. Zakryjeme alobalom a pečieme približne 40 minút v rúre vyhriatej na 200 °C.
  2. Hrozienka namočíme do koňaku a pred použitím scedíme.
  3. Kačacie prsia po dopečení necháme chvíľu odležať a vychladnúť, potom nakrájame na plátky.
  4. Olivový olej vymiešame s octom balsamico a soľou. Na servírovací tanier naaranžujeme kačacie prsia, poukladáme na ne lístky rukoly, posypeme píniovými orieškami, hrozienkami a zrnkami granátového jablka.
  5. Pokvapkáme dressingom a podávame.