Pečené kačacie prsia
Špeciálne kačacie prsia
Autor receptu: podravka
Vychutnajte si všetky chute, ktoré toto jedlo obsahuje: plátok kvalitných kačacích pŕs
pripravený naozaj špeciálne s pridaním píniových
orieškov, hrozienok a zrniek granátového jablka.
4 porcie |
60 minút príprava |
40 minút na 200 °C |
Postup
- V panvici rozohrejeme olej a kačacie prsia z oboch strán prudko opečieme. Presunieme ich do liatinovej rajnice alebo pekáča, posypeme jednou lyžicou vegety a podlejeme približne 150 - 200 ml vody. Zakryjeme alobalom a pečieme približne 40 minút v rúre vyhriatej na 200 °C.
- Hrozienka namočíme do koňaku a pred použitím scedíme.
- Kačacie prsia po dopečení necháme chvíľu odležať a vychladnúť, potom nakrájame na plátky.
- Olivový olej vymiešame s octom balsamico a soľou. Na servírovací tanier naaranžujeme kačacie prsia, poukladáme na ne lístky rukoly, posypeme píniovými orieškami, hrozienkami a zrnkami granátového jablka.
- Pokvapkáme dressingom a podávame.