Tvarohové suflé

Špargľovo–tvarohové suflé s jahodami

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
na 220 °C

Suroviny

Postup

  1. Špargľu očistíme, nakrájame nadrobno a uvaríme v smotane domäkka. Uvarenú špargľu rozmixujeme najemno. Rúru rozohrejeme na 220 °C. Hlboký plech naplníme do polovice vodou, formičky na suflé vytrieme maslom a vysypeme cukrom.
  2. Vajcia oddelíme, žĺtky s tvarohom spolu vymiešame dohladka a primiešame sirup. Bielky spolu so štipkou soli vyšľaháme do peny a vmiešame pomaly do špargľovej masy.
  3. Do formičiek vložíme nadrobno nakrájanú rebarboru a jahody, zalejeme špargľovou masou a dáme piecť do vodného kúpeľa do rúry rozohriatej na 220 °C na 20 minút. Hotové suflé podávame za tepla posypané práškovým cukrom.