Foto: figovnik
porcie
Postup
-
1
Postup: Do hrnca dáme 1 PL masla a na ňom si speníme na jemno nakrájanú cibuľlu. Špargľu si umyjeme a očistíme so škrabkou na zeleninu. Odkrojíme vrch asi 2 cm (v tomto recepte vrch nepoužijem). Do hrnca s cibuľkou prilejeme 0,7 litra vody. Keď voda začne vrieť pridáme trochu soli a na kúsky pokrájanú špargľu (bez vrchov).
-
2
V druhom hrnci si varíme očistené a na kocky pokrájané zemiaky s trochou soli. Špargľu varíme asi 10-12 minút. Potom si hrniec odstavíme z ohňa a ponorným mixérom všetko zmixujeme. Keď sú zemiaky uvarené pridáme ich do polievky aj s trochou vody ( asi 0,4 litra) v ktorej sa varili. Znova všetko zmixujeme. Vrátime na oheň a trochu ešte povaríme a okoreníme podľa chuti (ja som pridala aj trocha mletého chilli). Vypneme oheň, pridáme mlieko a 1 PL masla. Poriadne zamiešame a na záver dochutíme trochou olivového oleja.
-
3
Dobrú chuť …
páči sa mi