Špargľa v lístkovom ceste s prosciuttom a pecorinom
Foto: eraserhead
2
porcie
porcie
5 minút
príprava
príprava
30 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Je na Vás aké suroviny použijete, ja som použil tieto.
-
2
Špargľu umyjeme a očistíme, dáme variť do osolenej vriacej vody na 8-10 minút.
-
3
Na plátok prosciutta dáme plátky pecorina, uvarenú špargľu a zabalíme.
-
4
Asi takto
-
5
Lístkové cesto rozvalcujeme a nakrájame na asi 3 cm široké pásy.
-
6
Špargľu s prosciuttom a pecorinom zavinieme do lístkového cesta a uložíme na plech s pečiacim papierom.
-
7
Takto pripravené hojne potrieme rozšlahaným vajíčkom a posypeme ľanovým semienkom, a opäť hojne potrieme vajíčkom.
-
8
Dáme piecť na 15 - 20 minút na 200 stupňov, kým nebude povrch cesta so zlatohneda. Podávame teplé.
Diskusia k receptu