Špargľa v lístkovom ceste s prosciuttom a pecorinom

eraserhead - fotkaeraserhead, 2. mája 2011
2
porcie
5 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

5 ks
5 ks
20 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Je na Vás aké suroviny použijete, ja som použil tieto.

    Špargľa v lístkovom ceste s prosciuttom a pecorinom - obrázok 1
  2. 2

    Špargľu umyjeme a očistíme, dáme variť do osolenej vriacej vody na 8-10 minút.

    Špargľa v lístkovom ceste s prosciuttom a pecorinom - obrázok 2
  3. 3

    Na plátok prosciutta dáme plátky pecorina, uvarenú špargľu a zabalíme.

    Špargľa v lístkovom ceste s prosciuttom a pecorinom - obrázok 3
  4. 4

    Asi takto

    Špargľa v lístkovom ceste s prosciuttom a pecorinom - obrázok 4
  5. 5

    Lístkové cesto rozvalcujeme a nakrájame na asi 3 cm široké pásy.

    Špargľa v lístkovom ceste s prosciuttom a pecorinom - obrázok 5
  6. 6

    Špargľu s prosciuttom a pecorinom zavinieme do lístkového cesta a uložíme na plech s pečiacim papierom.

    Špargľa v lístkovom ceste s prosciuttom a pecorinom - obrázok 6
  7. 7

    Takto pripravené hojne potrieme rozšlahaným vajíčkom a posypeme ľanovým semienkom, a opäť hojne potrieme vajíčkom.

    Špargľa v lístkovom ceste s prosciuttom a pecorinom - obrázok 7
  8. 8

    Dáme piecť na 15 - 20 minút na 200 stupňov, kým nebude povrch cesta so zlatohneda. Podávame teplé.

    Špargľa v lístkovom ceste s prosciuttom a pecorinom - obrázok 8

Diskusia k receptu

vierik
Môže byť,pekné a určite aj dobrééé...
jerica
rcp . nemá chybu ešte bešamelovú omáčku jemne poliať a zaželať dobrú chuť,výborná ponuka k rýchlemu obedu:-))MKK
enerrgizer
perfektné, teraz neviem či si k tomu dám cesnakovú omáčku, alebo chladené pivo... už viem :-)
helca103
špagla na tento spôsob to veru nepoznám ale vypadá to prudko jedlé... KK
eraserhead
syr by som volil podľa typu prosciutta, čím kvalitnejšie prosciutto tak aj rovnocenný syr. Ja som použil prosciutto ktoré začalo zrieť v 10 2009. Ber to ako inšpiráciu, takže použi čo máš.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia