Španielske vtáčky
Autor receptu: olinecka
Ja som ich pripravila mojim doma,tento recept píšem na nemocničnom lôžku,doobeda som navarila a teraz čakam na zajtrajšiu operaciu
12-13 porcií |
40 minút príprava |
70 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäso si umyjeme a nakrajame na platky ,ktore zľahka vyklepeme na väčšie platky,okorenime,osolime a potrieme horčicou.Pripravime si šunku na ,ktoru poukladame uhorku,slaninu,vajca štvrťky a zrolujeme.Previažeme niťou,alebo prepichneme šparadlami.
- Do misy si dame olej a cibuľu ,ktoru sme pokrajali nadrobno,orestujeme do sklovita zasypeme červenou paprikou a vložime pripravene mäso,ktore dusime vo vlastnej šťave potom prilejeme vodu teplu a dusime do zmäknutia,asi 70 minut keď je mäso hovädzie tak dusime dlhšie.
- Udusene mäso povyberame na tanier a šťavu zahustime mukou polohrubou,ktoru sme rozhabarkovali v studenej vode.Z mäsa odstranime šparadla alebo niť a podavame s ryžou a zeleninou,alebo kompotom.Prajem dobru chuť