Španielske vtáčiky (fotorecept)

Autor receptu: zabiatko66

V nedeľu sme mali na obed vtáčky. Vydarili sa mi vynikajúco. Hovädzinka bola z mladého býčka tak mäsko bolo mäkučké.

3/4 minút
príprava
1až1 1/2 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Ingrediencie: vajcia, cibuľka, uhorky, slaninka, horčica, kečup--nemusí byť, korenie, soľ. vajcia uvaríme na tvrdo 5-7 min.
  2. Hovädzie mäsko nakrájame na plátky, vyklepeme, okoreníme a osolíme.
  3. natrieme horčicou
  4. pridáme uhorku, slaninku a vajíčko
  5. stočíme a uchytíme ihlou ak nemáme môžeme použiť bielu niť.
  6. cibuľku speníme na oleji do sklovita a pridáme pripravené mäsko, ktoré opražíme z každej strany.
  7. podlejeme vodou, pridáme korenie a soľ. dusíme 3/4 až 1 hodinu. Potom natrieme na trelku 2 uhorky, zamiešame a pridáme kečup. Dusíme 1/2 hodiny občas premiešame. Môžeme ešte dochutiť ak sa nám zdá málo slané alebo korenené. Nakoniec primiešame 2 -3 čl. horčice, necháme 2-3 min. prevrieť a odstavíme.
  8. Ako prílohu podávame zemiakové pyré (zemiaky, maslo, soľ) alebo ryžu. Dobrú chuť.