Španielske vtáčiky (fotorecept)
Autor receptu: zabiatko66
V nedeľu sme mali na obed vtáčky. Vydarili sa mi vynikajúco. Hovädzinka bola z mladého
býčka tak mäsko bolo mäkučké.
3/4 minút príprava |
1až1 1/2 minút tepelná úprava |
Postup
- Ingrediencie: vajcia, cibuľka, uhorky, slaninka, horčica, kečup--nemusí byť, korenie, soľ.
vajcia uvaríme na tvrdo 5-7 min.
- Hovädzie mäsko nakrájame na plátky, vyklepeme, okoreníme a osolíme.
- natrieme horčicou
- pridáme uhorku, slaninku a vajíčko
- stočíme a uchytíme ihlou ak nemáme môžeme použiť bielu niť.
- cibuľku speníme na oleji do sklovita a pridáme pripravené mäsko, ktoré opražíme z každej strany.
- podlejeme vodou, pridáme korenie a soľ. dusíme 3/4 až 1 hodinu. Potom natrieme na trelku 2 uhorky, zamiešame a pridáme kečup. Dusíme 1/2 hodiny občas premiešame. Môžeme ešte dochutiť ak sa nám zdá málo slané alebo korenené. Nakoniec primiešame 2 -3 čl. horčice, necháme 2-3 min. prevrieť a odstavíme.
- Ako prílohu podávame zemiakové pyré (zemiaky, maslo, soľ) alebo ryžu.
Dobrú chuť.