Špaldovo-pohánkové palacinky s domácim malinovým chia džemom

Barbora Kyšková
autorka vegánskeho blogu ReBarbora a členka Šuhajíkov pri panvici, 8. júna 2021
Špaldovo-pohánkové palacinky s domácim malinovým chia džemom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
30 minút
príprava

Suroviny

Cesto:
150 g
100 g
650 ml (alebo sójové)
štipka
Malinový džem s chia semienkami:
150 g mrazené
3 PL
4 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Malinový džem s chia semienkami: Maliny necháme asi 10 minút povariť bez pridania vody. Potom ich vo vysokej nádobe rozmixujeme, primiešame javorový sirup a chia semienka. Počas nasledujúcich 15 minút džem každých 5 minút premiešavame, aby sa chia semienka spolu nezlepili.

  2. 2

    Cesto: Do mlieka izbovej teploty metličkou postupne primiešavame preosiatu múku a nakoniec pridáme aj štipku soli. Do tohto palacinkového cesta nedávame ani cukor, ani olej. Mandľové mlieko je totiž trochu sladké. Palacinky na minime kokosového oleja smažíme z oboch strán.

  3. 3

    Palacinky naplníme džemom a ozdobíme mandľovým jogurtom, kakaom a čerstvým alebo lyofilizovaným ovocím.

Diskusia k receptu