Foto: alicina
Trošku vylepšená verzia pravých amerických cookies od Fornety
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
170 g |
|
100 g |
|
1 bal |
|
1 ČL |
|
300 g |
|
2 ks |
|
1/2 bal |
|
2 PL |
|
150 g min. 70% kakaovej hmoty |
|
1 bal |
|
1 ČL (nemusí byť) |
|
Postup
-
1
Maslo vymiešame s hnedým a škoricovým cukrom, pridáme vajcia, vanilkový extrakt, MARESI mlieko a múku zmiešanú s práškom do pečiva a škoricou.
- 2
Čokoládu nakrájame na kúsky (ja som použila čokoládový drops na pečenie, lebo je teplotne stály a netopí sa až do teploty 200 stupňov) a 3/4 z nej pridáme do cesta spolu s pomarančovou kôrou, ktorú sme nadrobno nasekali, lebo je dosť aromatická. Netreba sa zľaknúť, lebo cesto je veľmi lepivé, ale má to tak byť :-) Prípadne pomôže dať ho nachvíľku schladiť. Ccca 30 minút v chladničke mu iba prospeje :-)
- 3
Plech vyložíme papierom na pečenie a položíme naň guľky (priemer cca 2 cm) cesta asi 5 cm od seba. Povrch guliek mierne roztlačíme a vtlačíme do nich zvyšné kúsky čokolády alebo pomarančovú kôru. Dáme piecť na 180 stupňov (teplovzdušná rúra) cca na 10 minút. Treba sledovať, aby neprihoreli. Upečené sú vtedy, keď kraje začnú pekne hnednúť. Z plechu ich treba vyberať po až vychladnutí, lebo sú krehké.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu