Špaldové čoko cookies

alicina - fotkaalicina, 29. novembra 2012
Špaldové čoko cookies
Foto: alicina

Trošku vylepšená verzia pravých amerických cookies od Fornety

60
porcií
10 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

170 g
100 g
1 bal
1 ČL
300 g
2 ks
1/2 bal
2 PL
150 g min. 70% kakaovej hmoty
1 bal
1 ČL (nemusí byť)




Postup

  1. 1

    Maslo vymiešame s hnedým a škoricovým cukrom, pridáme vajcia, vanilkový extrakt, MARESI mlieko a múku zmiešanú s práškom do pečiva a škoricou.

  2. 2

    Čokoládu nakrájame na kúsky (ja som použila čokoládový drops na pečenie, lebo je teplotne stály a netopí sa až do teploty 200 stupňov) a 3/4 z nej pridáme do cesta spolu s pomarančovou kôrou, ktorú sme nadrobno nasekali, lebo je dosť aromatická. Netreba sa zľaknúť, lebo cesto je veľmi lepivé, ale má to tak byť :-) Prípadne pomôže dať ho nachvíľku schladiť. Ccca 30 minút v chladničke mu iba prospeje :-)

  3. 3

    Plech vyložíme papierom na pečenie a položíme naň guľky (priemer cca 2 cm) cesta asi 5 cm od seba. Povrch guliek mierne roztlačíme a vtlačíme do nich zvyšné kúsky čokolády alebo pomarančovú kôru. Dáme piecť na 180 stupňov (teplovzdušná rúra) cca na 10 minút. Treba sledovať, aby neprihoreli. Upečené sú vtedy, keď kraje začnú pekne hnednúť. Z plechu ich treba vyberať po až vychladnutí, lebo sú krehké.

Diskusia k receptu

monnikka
toto vyzerá dobre....tá múka je celozrnná špaldová hladká?
alicina
@monnikka áno celozrnná špaldová múka, ale môžeš pokojne použiť aj obyčajnú hladkú múku
zzuzz
dakujem za krasny recept, prave skusam, s malou obmenou; miesto pomarancovej kory som dala kandizovany zazvor, uz mam prevonany cely byt, len tych 10 minut pecenia sa mi zda byt trochu nerealisticke. Mne to vychadza na takych 30 minut. Ale su super. Dakujem za overeny recept zo spaldovej muky!