Špagety so smotanovo– kôprovou omáčkou

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Vo veľkom hrnci necháme zovrieť vodu, ktorú osolíme. Pridáme špagety, uvaríme ich do polotuha a scedíme. Scedené špagety preložíme do hrnca alebo väčšej misy a pokvapkáme troškou olivového oleja.
  2. Na panvici rozpustíme maslo a opražíme na ňom najemno nasekanú cibuľu a cesnak. Ochutíme posekaným kôprom, premiešame a po 5 minútach pridáme na plátky pokrájané očistené šampiňóny. Dusíme ďalších 5 až 10 minút.
  3. Nakoniec primiešame smotanu, podľa chuti osolíme a okoreníme.
  4. Špagety rozdelíme do nahriatych tanierov a polejeme omáčkou.
  5. Podávame ozdobené kôprovou vňaťou. Netradičnou, ale vhodnou prílohou je hlávkový šalát.