Špagety s morskými plodmi a jemnou smotanovou omáčkou

babsicok - fotkababsicok, 1. apríla 2013
Špagety s morskými plodmi a jemnou smotanovou omáčkou
Foto: babsicok

Nevedela som presne čo variť a mali sme v mrazničke morské plody tak veľmi rýchly, chutný a jednoduchý recept :).

3
porcie
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 bal.
1 bal.
180 ml
2 strúčiky
1/2
 podľa chuti
 podľa chuti
1/2 lyžičky
 na zahustenie
 bylinková zmes resp. grilovacia zmes




Postup

  1. 1

    Nakrájame cibuľu na drobno a medzitým dáme na panvicu trošku olivového oleja a rozmrazíme si na nej morské plody.

  2. 2

    Keď sú plody mäkké, scedíme ich aby nezostalo veľa vody a dáme nabok. Najlepšie na wok panvici si na olivovom oleji opražíme cibuľku s 2 pretlačenými strúčikmi cesnaku. Pridáme morské plody a chvíľu opekáme.

  3. 3

    Pridáme soľ, čierne korenie (vegetu poďla chuti ale ja polku lyžičky pridám) a talianskú zmes. Množstvo talianskej zmesy odhadujem od oka laicky povedané- posypeme po povrchu a premiešame. Zalejeme smotanou na varenie a zahustíme troškou múky aby nebola omáčka riedka. Scedíme špagety, pridáme do woku s omáčkou, premiešame, posypeme parmezánom podľa chutí a podávame :) PS: Biele vínko k tomu a romantická večera je na svete :) Dobrú chuť

Diskusia k receptu

eraserhead
nie celkom rozumiem tomu rozmrazovaniu "...medzitým dáme na panvicu trošku olivového oleja a rozmrazíme si na nej morské plody.
Keď sú plody mäkké, scedíme ich aby nezostalo veľa vody" ten olej sa na tej panvici má aj zahrievať alebo sa to tam len položí a čakáme na to rozmrazenie? a potom sa to všetko scedí aj s tým olejom?
Inak je recept v poriadku, len asi omylom si mu pridelila nesprávne tagy: Francúzska kuchyňa, Španielska kuchyňa, Talianska kuchyňa; správne tam malo byť Slovenská kuchyňa
babsicok
Ospravedlnujem sa za komplikaciu :D Myslela som to tak že tie morské plody keďže boli mrazené dám na panvicu aj s olivovým olejom rozhriatým aby sa "rozmrazili" resp. tepelne upravili no keďže sú mrazené tak aj veľa vody vždy ostane tak som tu vodu vyliala cez sitko :) Hmm no do slovenskej kuchyne som to nechcela tam patria bryndzové halušky a nie morské plody.. či sa mýlim? Je to môj prvý recept na varechce tak sa učím :))
daniella9
@babsicok
@eraserhead tým myslel zrejme to, aspoň ja som to tak pochopila, že toto jedlo je skôr produktom slovenskej kuchyne ako španielskej, talianskej či francúzskej. Už len z toho dôvodu, že predstavuje prispôsobenie zahraničnej kuchyni našej kuchyni, našim predstavám o zahraničnej gastronomii a predovšetkým našej chuti. To, že dáš do nejakého jedla talianske korenie, pridáš olivový olej, či parmezán, z neho ešte nespraví talianske jedlo...;-) Veľa zdaru do budúcnosti.
A aké morské plody? Krevety? Alebo niečo iné? Lebo morských plodov je veľa;-)
babsicok
Použila som mix morských plodov kde boli krevety, chobotnice, kalamáre, slávky :) Ja toto kupujem v rakúsku. V podstate je jedno aké morské plody. Záleží čo komu chutí.. ja ich zbožňujem :)))
andiss
@babsicok ako dlho ich robievas? Je spravne, ked su take gumovejsej konzistencie tie plody ?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia