Špagety s lososom
Autor receptu: redakcia
2 porcie |
20 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup- Špagety dáme variť. Medzitým si do misky nastrúhame parmezán, zalejeme ho olivovým olejom, pridáme šťavu
z 1 – 2 citrónov a vidličkou alebo metličkou našľaháme. Lososa nakrájame priečne na tenké plátky hrubé asi 0,5 cm, očistíme ďumbier a nakrájame ho na tenké kolieska, ktoré ešte na drobnejšie posekáme. V panvici si rozpálime olej, dáme naň posekaný ďumbier a po chvíľke plátky lososa.
- Opečieme krátko z jednej strany a hneď obrátime na druhú. Celé to trvá asi 2 minúty. Medzitým zlejeme špagety, ktoré nesmú byť rozvarené. Nakoniec naberieme špagety na tanier, polejeme ich pripravenou omáčkou, ktorá sa nevarí, a k tomu dáme pár plátkov lososa.
- Môžeme ozdobiť zeleným lístočkom bazalky.
|