Špagety frutti di mare

morenajea - fotkamorenajea, 13. januára 2011
Špagety frutti di mare
Foto: morenajea
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 bal
3 ks
2 sk
1 PL
1 dcl
1 dcl




Postup

  1. 1

    Na oleji si osmažíme na kolieska nakrájanú cibuľku a nadrobno nakrájaný cesnak. Do zlatova. Potom pridáme morské príšerky - dala som zmes : mušle, kalmáre, krevety, chobotnice. Musia byť úplne rozmrazené, najlepšie deň vopred. Chvíľu osmážame spolu s cibuľkou.

  2. 2

    Podlejeme bielym vínom a prikryjeme. Takto dusíme cca 10 minút.

  3. 3

    Nakoniec zľahka zaprášime múkou a pridáme vývar. Necháme už iba chvíľku prevariť a hotovo. Podľa chuti môžeme jemne posoliť.

Diskusia k receptu

ajrin
Tak toto je taka slovenska verzia vyborneho talianskeho jedla,nemala by tam byt cibula,vyvar ani muka ale len cesnak a petrzlen osmazeny v olivovom oleji,morske priserky varit velmi kratko-tak 5az7min., kalmare a chobotnice dlhsim varenim stvrdnu.Fajnsmakeri si mozu pridat chili papricku , cherry racinku a hotove poprasit cerstvo mletym ciernym korenim.Moje oblubene jedlo.
varpusta
Toto jedlo nepatri do kategorie vegetarianskych jedal, pokial su tam morske zivocichy.
2010
Keby si robila takto daaky klasiky Slovensky recept tak by si mala pod nim asi 1000 komentarov a obrovsku hadku.Je to Talianska klasika, len skoda ze redakcii je to totalne jedno, lebo s originalom to nema nic spolocne ...


radox1
prave som po dlhsej dobe uvaril toto uzasne jedlo podla tohto receptu,dakujem pekne.ale vylepsil som to o jednu PL muky naviac.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia