Špagety frutti di mare

morenajea - fotkamorenajea, 13. januára 2011
Špagety frutti di mare
Foto: morenajea
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 bal
3 ks
2 sk
1 PL
1 dcl
1 dcl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na oleji si osmažíme na kolieska nakrájanú cibuľku a nadrobno nakrájaný cesnak. Do zlatova. Potom pridáme morské príšerky - dala som zmes : mušle, kalmáre, krevety, chobotnice. Musia byť úplne rozmrazené, najlepšie deň vopred. Chvíľu osmážame spolu s cibuľkou.

  2. 2

    Podlejeme bielym vínom a prikryjeme. Takto dusíme cca 10 minút.

  3. 3

    Nakoniec zľahka zaprášime múkou a pridáme vývar. Necháme už iba chvíľku prevariť a hotovo. Podľa chuti môžeme jemne posoliť.

Diskusia k receptu

6 komentárov k receptu
Tak toto je taka slovenska verzia vyborneho talianskeho jedla,nemala by tam byt cibula,vyvar ani muka ale len cesnak a petrzlen osmazeny v olivovom oleji,morske priserky varit velmi kratko-tak 5az7min., kalmare a chobotnice dlhsim varenim stvrdnu.Fajnsmakeri si mozu pridat chili papricku , cherry racinku a hotove poprasit cerstvo mletym ciernym korenim.Moje oblubene jedlo.
Keby si robila takto daaky klasiky Slovensky recept tak by si mala pod nim asi 1000 komentarov a obrovsku hadku.Je to Talianska klasika, len skoda ze redakcii je to totalne jedno, lebo s originalom to nema nic spolocne ...



Pridaj komentár k receptu: