Šošovicovo-tuniakový šalát

Autor receptu: cesminaz

Chutná a výživná lahká večera :-)

2
porcie

Suroviny

Postup

  1. Šošovicu zcedíme a nechame odkvapkat. Cibulu si prekrojime na štvrťky a nasledne na tenko pokrajame.
  2. Do misky dame šošovicu, cibulu, sol podla chuti a sumak za 1kl. Dochutime aj citronovou štavou podla chuti. Premiesame a nechame postat aspon 20 minut, aby sa tie chute pospajali. Mozte to takto nechat postat aj 1 - 2hodiny v chladnicke. Asi 10 - 15 minut pred servirovanim pridame tuniakove file v rastlinnom oleji. Mozte bud pol konzervy alebo celu :-) Cele premiesame, ak treba zasa dochutime solou, citronom alebo sumakom. Pridame podla chuti olivovy olej, ale kto nema rad, ten vynecha.
  3. Šalát je výborný s kúskom pečiva napriklad na večeru.J a ho zvyknem este na tanieri pred podavanim pokvapkat olivovym olejom :-) Nech vam chuti.