Šošovicovo - hubové karbonátky so špenátom fotorecept
Foto: zirafninka1
Suroviny
1 hrnček |
|
3 ks |
|
|
|
2 a 1/4 hrnčeka |
|
3/4 hrnčeka |
|
1/2 hrnčeka |
|
2 hrnčeky |
|
3 PL |
|
1 KL |
|
1/2 KL |
|
1/2 KL |
|
6 PL |
|
250 g |
|
120 g |
|
3 strúčiky |
|
3 PL |
|
2 PL |
|
Postup
-
1
Najprv si pripravíme šošovicu, jednu cibuľu, jeden strúčik cesnaku a petržlenovú vňať.
-
2
Šošovicu prepláchneme, preložíme do hrnca, pridáme nakrájanú cibuľu, cesnak a petržlenovú vňať. Zalejeme vodou. Varme čiastočne zakryté, na mierom ohni cca 35 - 40 minút, kým šošovica nezmäkne a neodparí, neabsorbuje sa všetká voda.
-
3
Vo väčšej mise zmiešame ľanové semienka, strúhanku a najemno nasekané (prípadne mleté) orechy.
-
4
Pridáme lahôdkové droždie, papriku, soľ a čierne korenie. Odložíme bokom.
-
5
V panvici na 3 PL oleja opražíme zvyšnú nasekanú cibuľu a cesnak.
-
6
Pridáme nadrobno nakrájané huby a spolu pražíme cca 10 minút.
-
7
Na záver pridáme nasekaný špenát. Premiešame a po 1-2 minútach odstavíme.
-
8
Uvarenú šošovicu zmiešame s balzamikovým octom a horčicou. Roztlačíme ju vidličkou alebo drvičom na zemiaky. Strúhankovo - orieškovú zmes, šošovicovú pastu a huby so špenátom zmiešame, pridáme 3 PL oleja a necháme v chladničke odstáť 30 minút. Potom tvarujeme karbonátky. Môžeme ich piecť v rúre, grilovať či vyprážať.
-
9
Ja som ich "grilovalana" na panvici cca 4 minúty z oboch strán.
-
10
Karbonátky sú vhodne do burgerov (zatial najlepšie vegan burgery, ake som jedla), ale výborne chutia aj so zemiakmi či šalátom. Recept som našla tu: http://scottjurek.com/eatandrun/recipes/
Diskusia k receptu