Šošovicovo - hubové karbonátky so špenátom fotorecept

zirafninka1 - fotkazirafninka1, 7. októbra 2012

Suroviny

1 hrnček
3 ks
2 a 1/4 hrnčeka
3/4 hrnčeka
1/2 hrnčeka
2 hrnčeky
3 PL
1 KL
1/2 KL
1/2 KL
6 PL
250 g
120 g
3 strúčiky
3 PL
2 PL




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme šošovicu, jednu cibuľu, jeden strúčik cesnaku a petržlenovú vňať.

    Šošovicovo - hubové karbonátky so špenátom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Šošovicu prepláchneme, preložíme do hrnca, pridáme nakrájanú cibuľu, cesnak a petržlenovú vňať. Zalejeme vodou. Varme čiastočne zakryté, na mierom ohni cca 35 - 40 minút, kým šošovica nezmäkne a neodparí, neabsorbuje sa všetká voda.

    Šošovicovo - hubové karbonátky so špenátom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vo väčšej mise zmiešame ľanové semienka, strúhanku a najemno nasekané (prípadne mleté) orechy.

    Šošovicovo - hubové karbonátky so špenátom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme lahôdkové droždie, papriku, soľ a čierne korenie. Odložíme bokom.

    Šošovicovo - hubové karbonátky so špenátom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    V panvici na 3 PL oleja opražíme zvyšnú nasekanú cibuľu a cesnak.

    Šošovicovo - hubové karbonátky so špenátom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pridáme nadrobno nakrájané huby a spolu pražíme cca 10 minút.

    Šošovicovo - hubové karbonátky so špenátom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na záver pridáme nasekaný špenát. Premiešame a po 1-2 minútach odstavíme.

    Šošovicovo - hubové karbonátky so špenátom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Uvarenú šošovicu zmiešame s balzamikovým octom a horčicou. Roztlačíme ju vidličkou alebo drvičom na zemiaky. Strúhankovo - orieškovú zmes, šošovicovú pastu a huby so špenátom zmiešame, pridáme 3 PL oleja a necháme v chladničke odstáť 30 minút. Potom tvarujeme karbonátky. Môžeme ich piecť v rúre, grilovať či vyprážať.

    Šošovicovo - hubové karbonátky so špenátom (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Ja som ich "grilovalana" na panvici cca 4 minúty z oboch strán.

    Šošovicovo - hubové karbonátky so špenátom (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Karbonátky sú vhodne do burgerov (zatial najlepšie vegan burgery, ake som jedla), ale výborne chutia aj so zemiakmi či šalátom. Recept som našla tu: http://scottjurek.com/eatandrun/recipes/

    Šošovicovo - hubové karbonátky so špenátom (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

evusik
dochádzajú mi slová... jednoducho krásny, precízne pripravený recept :-)
cica2
lákavý a krásny recept...a fotky-nádhera!
danda3
Nemám slov, hneď by som si jeden uchmatla.♥
jozka
To urobim na sobotný výlet -výborný recept to si pochutime
guesswhat1
Chtěla bych se zeptat - pro jaký počet porcí tohle je? Respektive - kolik karbanátků se dá udělat z tohohle množství surovin? Děkuji moc :)
zirafninka1
Z tohto mnozstva mi vyslo 16ks. Ja som uz cast upecenych zamrazila, kedze su dost syte a je ich vela.
kathie
Hamburgery sú fantastické, robím ich vždy, keď chcem niekomu ukázať, aké môže byť vegetariánske jedlo dobré. Vďaka!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia