Šošovicovo - hubové karbonátky so špenátom (fotorecept)

Autor receptu: zirafninka1

Postup

  1. Najprv si pripravíme šošovicu, jednu cibuľu, jeden strúčik cesnaku a petržlenovú vňať.
  2. Šošovicu prepláchneme, preložíme do hrnca, pridáme nakrájanú cibuľu, cesnak a petržlenovú vňať. Zalejeme vodou. Varme čiastočne zakryté, na mierom ohni cca 35 - 40 minút, kým šošovica nezmäkne a neodparí, neabsorbuje sa všetká voda.
  3. Vo väčšej mise zmiešame ľanové semienka, strúhanku a najemno nasekané (prípadne mleté) orechy.
  4. Pridáme lahôdkové droždie, papriku, soľ a čierne korenie. Odložíme bokom.
  5. V panvici na 3 PL oleja opražíme zvyšnú nasekanú cibuľu a cesnak.
  6. Pridáme nadrobno nakrájané huby a spolu pražíme cca 10 minút.
  7. Na záver pridáme nasekaný špenát. Premiešame a po 1-2 minútach odstavíme.
  8. Uvarenú šošovicu zmiešame s balzamikovým octom a horčicou. Roztlačíme ju vidličkou alebo drvičom na zemiaky. Strúhankovo - orieškovú zmes, šošovicovú pastu a huby so špenátom zmiešame, pridáme 3 PL oleja a necháme v chladničke odstáť 30 minút. Potom tvarujeme karbonátky. Môžeme ich piecť v rúre, grilovať či vyprážať.
  9. Ja som ich "grilovalana" na panvici cca 4 minúty z oboch strán.
  10. Karbonátky sú vhodne do burgerov (zatial najlepšie vegan burgery, ake som jedla), ale výborne chutia aj so zemiakmi či šalátom. Recept som našla tu: http://scottjurek.com/eatandrun/recipes/