Foto: janka5
30 minút
príprava
príprava
70 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Šošovicu preplachneme zalejeme studenou vodou a hodinu nechame postat.Vode potom zlejeme,dame novu vodu a šošovicu varime do polomäkka s bobkovym listom a 1 strucikom cesnaku,.
- 2
K šošovici pridame na kocky nakrajane zemiaky postruhanu mrkvu a varime do mäkka. Nadrobno nakrajanu cibulu opecieme na oleji spolu s nakrajanou slaninou a prelisovanym strucikom cesnaku,zaprasime mukou a pripravime zaprazku.
- 3
Do polievky pridame zaprazku,bujon a podla potreby este vodu,sol korenie.Nakoniec do polievky pridame kolieska klobasy vnatku a nechame prejst varom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu