Foto: thedrunkchef
10 minút
príprava
príprava
45 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Šošovicu namočíme do vody aspoň na 2 hodiny.
- 2
Pripravíme si základ. Na troške oleja orestujeme na malé kocky nakrájanú slaninu, po chvíli na kocky na krájanú cibuľu a nakoniec pridáme nahrubo nastráhanú mrkvu a petržlen. Porestujeme asi minútu, pridáme soľ, korenie a mletú papriku (iba trochu na farbu), podlejeme trochou vody a necháme necelých 5 minút povariť.
- 3
Do základu pridáme šošovicu, zalejeme vodou (nie veľa, aby nebola polievka riedka) a necháme zovrieť. Podľa potreby dochutíme soľou a čiernym korením. Varíme na miernom ohni cca pol hodiny, resp. podľa stavu šošovice.
- 4
Keď je šošovica uvarená, prelisujeme cesnak (podľa chuti) a pridáme nakrájané párky. Varíme ešte 10 minút. Podľa potreby zahustíme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Vyskúšaj,tento recept je dobrý...môže byť zelenina bez párku alebo s párkom bez zeleniny,tam som pridávala pórek na kolieska a samozrejme korenie musí byť podľa druhu polievky.
Na mladého muža je to veľmi dobré..!