Kto má rád turecké polievky,určite mu bude chutiť aj táto.Je z malej červenej šošovice,ale ako náhradu môžte kludne použiť aj suchý žltý hrach :-)
príprava
Suroviny
| 1 hrnček (alebo žltý hrach) |
|
| 1 hrnček |
|
| 2,5 l (bujón) |
|
| 1 veľká PL (paradajkové pyré) |
|
| 50 g |
|
| Na zahustenie: | |
| 1 hrnček |
|
| 2 veľké PL |
|
| 1 |
|
| 2 strúčiky |
|
| 3 dl |
|
| 2 ČL |
|
|
|
|
Postup
-
1
Hrnček má 200ml.Vopred namočenú šošovicu zalejeme vodou(1-1,5L) a varíme asi 30-35minut,kým sa nerozvarí.Ked je už rozvarená pridáme opláchnutý bulgur a zasa necháme pomaly variť za občasného miešania 15 minut .Potom hrniec zakrytý odstavíme bokom na 15 minut.
- 2
Teraz si v druhom hrnci rozohrejeme maslo,pridáme paradajkové pyré,spolu premiešame a 2-3 minutky necháme spolu "smažit" :-) Po krátkom smažení,to zalejeme už uvarenou šošovicou s bulgurom.Dobre premiešame a celé zalejeme 2L mäsovým vývarom.Zaliať vývarom môžte aj podla oka,polievka nemá byť ani riedka,ani prihustá.Môžete použiť mäsový,ale aj zeleninový vývar,polievka chutí skvelo s oboma vývarmi.
- 3
Kým sa nám to začne znova varit,si pripravíme jogurt na zahustenie a dokončenie polievky.Do jednej misky si dáme jogurt,múku,nastruhany cesnak,vajce a prilejeme 2-3 dcl vývaru a dobre rozmiešame.Následne jogurt vlejeme do polievky (ešte nesmie vrieť) dáme mätu a ak treba osolíme a necháme cca.10minut povarit. Kto má rád štiplavé,si môže dať aj chilli. Dobrú chuť :-)
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu