Šošovicová nátierka

Autor receptu: methi

Postup

  1. Sosovicu (ja som pouzila Toor dal, ale rovnako to funguje s oranzovou, ktora je na Slovensku dostupna) preplachneme, dame do hrnca a zalejeme asi 200ml vody, pridame kurkumu a vodu privedieme k varu. Sosovicu varime na miernom ohni domakka. Ak sa voda vyvari, pridame po troche vriacu vodu. Varime asi 15-20 minut.
  2. Ked je sosovica uvarena, v panvici zohrejeme olej. Pridame rimsku rascu a chilli papricku. Korenie restujeme kym rimska rasca neuvolni vonu. Potom pridame nastruhany cesnak a nadrobno nakrajanu cibulu a restujeme domakka.
  3. Pridame uvarenu sosovicu spolu s vodou, ktora v nej zostala. Osolime a na silnom ohni varime za obcasneho premiesania, az kym nezhustne na pozadovanu konzistenciu natierky. Mozeme si pomoct aj roztlacatkom (ktore pouzivam na zemiaky). Treba na sosovicu davat pozor a neodchadzat od panvice, moze sa stat, ze zhustne rychlo (hlavne ku koncu) a prihori. Ked zhustne, ohen vypneme a vmiesame trocha nasekanej koriandrovej vnate a stavu z citrona.
  4. Premiesame, dame do misky a nechame vychladnut. Mozete skladovat v chladnicke. Podavame s chlebom alebo pecivom.