Šošovicová kaša (fotorecept)

Autor receptu: margaretka28

Určite ju poznáte, ale možno niekto aj nie, je to stará dobrá klasika.Podobne sa dá pripraviť aj fazuľová, alebo cícerová.Strukoviny sú zdravé a preto by sme si ich mali do jedálnička začleniť častejšie a myslím, že teraz v pôstnom období sa recept aj hodí.:-) PS: Najlepšia je na druhý deň, ked sa ohreje na panvičke a nechá sa tochu pripiecť.:-)

Suroviny

Postup

  1. Prebratú a umytú šošovicu dáme variť do vody, zakryté pokrievkou.
  2. Ked je šošovica skoro uvarená, pridáme soľ a umytú ryžu.
  3. Dobre premiešame a ak máte plynový sporák, preložte hrniec na liatinovú platničku.Zamiešajte, vody musí byť toľko, aby bola ryža ponorená, ja som musela trochu doliať.Znovu zakryť pokrievkou, nechať zovrieť a potom variť na stiahnutom plameni do zmäknutia ryže.
  4. Do hotovej ryže pridáme korenie, majorán a roztlačený cesnak.Pomastíme masťou, alebo kto chce dietnejšie tak olejom.
  5. Dôkladne vymiešame a môžeme podávať.Niekto pridáva aj smaženú cibuľku, ja nie, lebo mi nerobí dobre.:-) Je to úplne jednoduché, lacné a zdravé jedlo !!