Sójový šalát s tuniakom

Autor receptu: podravka

Komerčný recept<br /> Farebný, šťavnatý, chutný a rýchly. To sú všetky dôležité vlastnosti tohto sviežeho sójového šalátu.

4
porcie
40 minút
príprava

Postup

  1. Sóju cez noc namočíme do väčšieho množstva vody a následne ju uvaríme do mäkka. Solíme podľa chuti tesne pred zmäknutím. Šalát natrháme na stredne veľké kúsky, cherry paradajky pokrájame na mesiačiky a rukolu necháme celú.
  2. Túto zmes zeleniny preložíme do veľkej misy, ochutíme soľou, korením na šalát a pokvapkáme olejom a citrónovou šťavou.
  3. Šalotku nakrájanú na kolieska, uvarenú sóju, tuniak v olivovom oleji spolu s nálevom a nakrájané olivy vidličkou opatrne primiešame k šalátu v miske.
  4. Hotový šalát pomocou dvoch lyžíc alebo naberačky rozdelíme do tanierov a podávame.