Snehové osie hniezda s karamelom
cukrárka Business hotela Astrum Laus**** v Leviciach, 20. decembra 2017

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcií
príprava
na 160 °C
Suroviny
| 3 ks |
|
| 300 g |
|
| 300 g |
|
| 250 g |
|
| 50 g |
|
| 3 ks |
|
| 3 PL mleté |
|
| na obalenie |
|
| na obalenie |
|
| Perníkový karamel: | |
| 1 KL |
|
| 3 hviezdičky |
|
| 1 KL |
|
| 150 g |
|
| 100 ml roztierateľný |
|
Postup
-
1
Najskôr šľaháme asi 15 minút nad parou bielky s kryštálovým cukrom. Zmes odložíme. Z hladkej múky, žĺtkov, tuku a droždia pripravíme cesto, ktoré rozdelíme na 2 časti. Každú vyvaľkáme na obdĺžnik 40x20 cm, natrieme polovicou bielkovej peny, posypeme mletými orechmi, zvinieme do rolády. Rolády pokrájame mokrým nožom, a kúsky kladieme na plech vystlaný papierom. Koláčiky pečieme 13-15 min pri teplote 160 °C. Ešte teplé obaľujeme v zmesi práškového a vanilkového cukru.
- 2
Perníkový karamel: Klinčeky, badián a mletú škoricu spolu rozdrvíme v mažiari. Získaný prach nasypeme do hotového karamelu, ktorý pripravíme tak, že kryštálový cukor upálime na karamel, zalejeme roztierateľným tukom a necháme rozpustiť. Vychladnutým karamelom polejeme hotové osie hniezda.
Tiež osie hniezda:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu