Snehové osie hniezda s karamelom

Anna Osvaldová
cukrárka Business hotela Astrum Laus**** v Leviciach, 20. decembra 2017 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Snehové osie hniezda s karamelom Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
10
porcií
40 min
príprava
13-15 min
na 160 °C

Suroviny

3 ks
300 g
300 g
250 g
50 g
3 ks
3 PL mleté
 na obalenie
 na obalenie
Perníkový karamel:
1 KL
3 hviezdičky
1 KL
150 g
100 ml roztierateľný
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Najskôr šľaháme asi 15 minút nad parou bielky s kryštálovým cukrom. Zmes odložíme. Z hladkej múky, žĺtkov, tuku a droždia pripravíme cesto, ktoré rozdelíme na 2 časti. Každú vyvaľkáme na obdĺžnik 40x20 cm, natrieme polovicou bielkovej peny, posypeme mletými orechmi, zvinieme do rolády. Rolády pokrájame mokrým nožom, a kúsky kladieme na plech vystlaný papierom. Koláčiky pečieme 13-15 min pri teplote 160 °C. Ešte teplé obaľujeme v zmesi práškového a vanilkového cukru.

  2. 2

    Perníkový karamel: Klinčeky, badián a mletú škoricu spolu rozdrvíme v mažiari. Získaný prach nasypeme do hotového karamelu, ktorý pripravíme tak, že kryštálový cukor upálime na karamel, zalejeme roztierateľným tukom a necháme rozpustiť. Vychladnutým karamelom polejeme hotové osie hniezda.

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist