Snehové osie hniezda s karamelom
cukrárka Business hotela Astrum Laus**** v Leviciach, 20. decembra 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcií
príprava
na 160 °C
Suroviny
3 ks |
|
300 g |
|
300 g |
|
250 g |
|
50 g |
|
3 ks |
|
3 PL mleté |
|
na obalenie |
|
na obalenie |
|
Perníkový karamel: | |
1 KL |
|
3 hviezdičky |
|
1 KL |
|
150 g |
|
100 ml roztierateľný |
|
Postup
-
1
Najskôr šľaháme asi 15 minút nad parou bielky s kryštálovým cukrom. Zmes odložíme. Z hladkej múky, žĺtkov, tuku a droždia pripravíme cesto, ktoré rozdelíme na 2 časti. Každú vyvaľkáme na obdĺžnik 40x20 cm, natrieme polovicou bielkovej peny, posypeme mletými orechmi, zvinieme do rolády. Rolády pokrájame mokrým nožom, a kúsky kladieme na plech vystlaný papierom. Koláčiky pečieme 13-15 min pri teplote 160 °C. Ešte teplé obaľujeme v zmesi práškového a vanilkového cukru.
- 2
Perníkový karamel: Klinčeky, badián a mletú škoricu spolu rozdrvíme v mažiari. Získaný prach nasypeme do hotového karamelu, ktorý pripravíme tak, že kryštálový cukor upálime na karamel, zalejeme roztierateľným tukom a necháme rozpustiť. Vychladnutým karamelom polejeme hotové osie hniezda.
Tiež osie hniezda:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu