Foto: janara
recept som našla v jednom kalendári, žiaľ dávno, ale pripravujem ho vždy na Vianoce, pôvodne sa volal inak, ja som ho nazvala snehové Zobraziť celý popisrecept som našla v jednom kalendári, žiaľ dávno, ale pripravujem ho vždy na Vianoce, pôvodne sa volal inak, ja som ho nazvala snehové gule
príprava
na 160 °C
Postup
-
1
Kokosovú múčku, strúhanú čokoládu a mleté orechy zmiešame. Potom tam pridáme 3 surové žĺtky (neľakajte sa vzhľadu...ostáva v podstate sypká hmota)
- 2
Z bielkov ušľaháme sneh,postupne pridáme práškový cukor, dáme nad paru a šľaháme do tuha. Vyšľahaný sneh stiahneme z pary a postupne pridávame kokosovo-čokoládovú sypkú zmes. Vznikne hustá hmota, znova nevyzerá vábne, ale neľakajte sa. Potom si lyžičkou odoberám hmotu do dlane a formujem gule (asi veľkosti menšieho vlašského orecha). Dobrá rada: ak sa vám hmota veľmi lepí na dlane, trochu si dlaň zvlhčite vodou
- 3
Vytvorenú guľu obalím v práškovom cukre. Pocukrované gule položím na plech vyložený papierom na pečenie. Ukladajte ich asi 5 cm od seba, lebo gule narastú, ich povrch sa popraská, čo robí zaujímavý vzhľad koláčika. Práškový cukor na obaľovanie nie je zahrnutý v recepte (cca 100g) Dôležité upozornenie: dodržte stupne + čas pečenia !! Skladujte v uzavretej krabici.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ved je to dosť hutn masa, polievkovou lyžicou si naberám, pogúľam v dlani,potom v cukre. Nedali sa ti robiť gule, či si urobila a sa roztiekli?
Neviem, kde sa stala chyba...
Prajem každému,kto ich vyskúša ,aby sa vydarili ! Nutné dodržať čas pečienia