Smotanový čučoriedkovník

Autor receptu: redakcia

12 ks
porcií
30 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Postup

  1. Smotanu s kryštálovým a vanilkovým cukrom vyšľaháme do polotuha. Po jednom zašľaháme vajcia a citrónovú kôru. Pridáme múku a prášok do pečiva a opäť šľaháme. Cesto má správnu konzistenciu, keď v ťažších kusoch odpadáva od metličiek.
  2. Rúru vyhrejeme na 200°C a cesto vylejeme do dobre vymastenej a vysypanej formy s priemerom 26 cm. Cesto dáme do formy a pridáme asi 2/3 čučoriedok obalených v 2 PL škrobovej múčky. Pečieme na druhej koľajničke odspodu 35 minút.
  3. Krém: Maslo rozpustíme, zmiešame s 25 g cukru a mandľovými lupienkami. Žĺtok, mascarpone, zvyšný cukor a škrobovú múčku vymiešame na hladký krém. Bielok vyšľaháme dotuha a vmiešame do krému. Krém nanesieme na predpečené cesto a pridáme zvyšné čučoriedky a mandľovú zmes. Pečieme ešte asi 25 minút. Necháme vo forme vychladnúť a pred podávaním posypeme práškovým cukrom.