Smotanové srdce s jahodami

Autor receptu: redakcia

5
porcií
120 minút
príprava
10 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Do nádoby pripravíme vodu, olivový olej, soľ, varené zemiaky v šupke (očistené) a droždie. Všetko spolu dôkladne vymixujeme dohladka. Zmes vylejeme do miešacieho stroja, pridáme hladkú múku a miešame 25–30 minút do hladkého cesta. Z cesta pripravíme 240 g guľôčky a necháme podkysnúť hodinu pod fóliou.
  2. Guľôčky tvarujeme do tvaru srdca. Na vyvaľkanú plochu rozotrieme sladkú smotanu po celej ploche. Jahodový džem nastriekame v tvare srdca tak, aby kopíroval tvar cesta a dáme zapiecť dozlatista pri teplote 200 °C. Jahody alebo iné ovocie ukladáme na hotovú upečenú pizzu.