Smotanové srdce s jahodami
Autor receptu: redakcia
5 porcií |
120 minút príprava |
10 minút na 200 °C |
Postup- Do nádoby pripravíme vodu, olivový olej, soľ, varené zemiaky v šupke (očistené) a droždie. Všetko spolu dôkladne vymixujeme dohladka. Zmes vylejeme do miešacieho stroja, pridáme hladkú múku a miešame 25–30 minút do hladkého cesta. Z cesta pripravíme 240 g guľôčky a necháme podkysnúť hodinu pod fóliou.
- Guľôčky tvarujeme do tvaru srdca. Na vyvaľkanú plochu rozotrieme sladkú smotanu po celej ploche. Jahodový džem nastriekame v tvare srdca tak, aby kopíroval tvar cesta a dáme zapiecť dozlatista pri teplote 200 °C. Jahody alebo iné ovocie ukladáme na hotovú upečenú pizzu.
|