Smotanové rožteky fotorecept

martina34 - fotkamartina34, 12. júna 2010
Smotanové rožteky (fotorecept)
Foto: martina34

Tento recept mám už veľmi dávno, ani neviem z kade. Zvykla som piecť tieto rožteky dosť často, no už pár rokov nie, tak som Zobraziť celý popisTento recept mám už veľmi dávno, ani neviem z kade. Zvykla som piecť tieto rožteky dosť často, no už pár rokov nie, tak som recept dnes opäť oprášila a upiekla.

64
porcií
60 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

500 g
360 g
250 ml
1/4 čl
Plnka:




Postup

  1. 1

    Z múky, Hery, smotany a soli si vymiešame cesto, ktoré vložíme do chladničky aspoň na hodinku - dve odstáť, aby sa lepšie s ním pracovalo. Potom si ho rozdelíme na osem dielov a z každého dielu vyvaľkáme kruh, ktorý tiež rozdelíme na osem dielikov. Na okraj dáme lekvár, jahodu, prípadne inú plnku.

    Smotanové rožteky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Výborná je aj kakaová : 2PL kakaa, 4 PL práškový cukor a 2 PL vody. Alebo tiež maková, orechová, tvarohová, či slané plnky. Postupne každý diel cesta zatáčame od najširšieho, cesto okolo plnky pritlačíme, aby nám plnka nevytiekla počas pečenia.

    Smotanové rožteky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zatočené rožteky ukladáme na plech a dáme piecť to vyhriatej rúry na 200 stupňov asi na 10-15 minút, radšej ich sledujte. Po upečení ich posypeme práškovým cukrom. Z jednej dávky budeme mať 64 rožtekov, pokiaľ ich rozdelíte ako som uviedla.

    Smotanové rožteky (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

babav
Pekne! So sladkou smotanou recept nepoznam,ale obdobny s kyslou
som piekla podla receptu z Varechy .Tie boli chutne ,chrumkave.
tinca
takýchto receptov nie nikdy dosť, pretože sú rýchle, nečakáme na kysnutie. @martinka vyzerajé dobré.
hortenzia51
výborné a jednoduché ale ja davam kyslú smotanu,sú chrumkave,,,
ponich sa len tak zapráši ku kavičke---
martina34
s kyslou smotanou tiež robievam, ale len na slano - tortičky pre kúpačov, recept, čo som sem pridala, tieto so šľahačkovou smotanou sú jemnejšie, krehučké akurát ku kávičke :-))
bozulka
@martinka od teba beriem všetko,len by som potrebovala pomocnicu v domácnosti,málokedy som schopná dlhšie postáť v kuchyni.Skúšala som aj posediačky,ale ani to nejde,tak musím čakať na svetlú chvíľku a potom sa máme dobre.
stefanova
Ja ich peciem tiez od davna a su fakt velmi dobre. Moja rodinka ich zboznuje.
marienka44
Mam napad: Vsetky suroviny si prepocitam trojclenkou na 250 g Hery, lebo podla receptu by som musela pouzit 2 ks Hery a este by som mala zbytok. Mam rada recepty, kde sa pouzivaju suroviny v 1 baleni. Muka sa vazi predsa zo sacka. Pocet casti /tam je 8/ si odhadnem.
evanaaa
Martinka, netreba ich potrieť vajcom? Aj ja ich chcem skúsiť.
martina34
Vajcom ich netreba potierať. Po upečení ich popráš práškovým cukrom.
Ja som tiež už robila tak, že som si prepočítala na jeden palmarín, keď som si kúpila len jeden a rozhodla som sa, čo budem piecť až potom. Potom som rozdelila na 6 častí a z každej 8 dielikov. Aj tak ich bolo dosť.
evanaaa
Martinka, ďakujem,mohla som sa dovtípiť, že ich budem cukrovať.
flora17
ja mam recept na podobne,ale slane,syrove,su super,mozno raz aj ja nafotim a napisem.