Foto: martina34
Tento recept mám už veľmi dávno, ani neviem z kade. Zvykla som piecť tieto rožteky dosť často, no už pár rokov nie, tak som Zobraziť celý popisTento recept mám už veľmi dávno, ani neviem z kade. Zvykla som piecť tieto rožteky dosť často, no už pár rokov nie, tak som recept dnes opäť oprášila a upiekla.
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Z múky, Hery, smotany a soli si vymiešame cesto, ktoré vložíme do chladničky aspoň na hodinku - dve odstáť, aby sa lepšie s ním pracovalo. Potom si ho rozdelíme na osem dielov a z každého dielu vyvaľkáme kruh, ktorý tiež rozdelíme na osem dielikov. Na okraj dáme lekvár, jahodu, prípadne inú plnku.
-
2
Výborná je aj kakaová : 2PL kakaa, 4 PL práškový cukor a 2 PL vody. Alebo tiež maková, orechová, tvarohová, či slané plnky. Postupne každý diel cesta zatáčame od najširšieho, cesto okolo plnky pritlačíme, aby nám plnka nevytiekla počas pečenia.
-
3
Zatočené rožteky ukladáme na plech a dáme piecť to vyhriatej rúry na 200 stupňov asi na 10-15 minút, radšej ich sledujte. Po upečení ich posypeme práškovým cukrom. Z jednej dávky budeme mať 64 rožtekov, pokiaľ ich rozdelíte ako som uviedla.
som piekla podla receptu z Varechy .Tie boli chutne ,chrumkave.
ponich sa len tak zapráši ku kavičke---
Ja som tiež už robila tak, že som si prepočítala na jeden palmarín, keď som si kúpila len jeden a rozhodla som sa, čo budem piecť až potom. Potom som rozdelila na 6 častí a z každej 8 dielikov. Aj tak ich bolo dosť.