Smotanová torta v piškóte

Autor receptu: pupava

Vznikol omylom, pôvodne to mal byť úplne iný koláč, no nevyšla mi piškóta a bolo mi ľúto ju vyhodiť. Takže ja keď som urobila popri tom ďalší, vyrobila som z tohto "pokazeného" smotanovú tortu. Výnimočne nevegánsky - tak nejak nebol pre mňa :) Od zdravého má tiež dosť ďaleko, ale ak si v tomto teple chcete dopriať niečo osviežujúce, určite poteší :)

Postup

  1. Suroviny na korpus si zmiešame všetky spolu a necháme v trúbe na cca pol hodinu, mala som to na cca 170°C. Záleží od trúby. Po pol hodine vyberieme a necháme vychladnúť.
  2. Náplň vyrobíme zmiešaním smotany, cukru práškového a vanilkového. Pridáme pokrájané (alebo celé, záleží na vás) jahody, moruše, pridáme i ríbezlie či akékoľvek ovocie podľa chuti. Ja som dávala hlavne kyslé, aby v tomto teple torta aj chutila.
  3. Po vychladnutí piškóty jej vydlabeme vnútro a na spodok naukladáme na plátky nakrájané banány. Naplníme bochník smotanovo-ovocnou zmesou.
  4. Na vrch poukladáme opäť ovocie podľa chuti, ja som dala čerstvé jahody. Tmavú čokoládu si rozpustíme nad parou a tortu polejeme. Celú tortu dáme do chladničky a necháme stuhnúť (aj niekoľko hodín).
  5. Dobrú chuť! :)