Smatankový koláč
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
30 minút príprava |
40 minút na 170 °C |
Postup- Zemiaky uvaríme v šupke. Po
vychladnutí ich očistíme a nastrúhame
najemno. Droždie vymiešame s troškou
vlažného mlieka, cukru a múky. Kvások
necháme vykysnúť.
- Potom primiešame všetky ostatné
suroviny a vypracujeme hladké cesto.
Pod utierkou alebo potravinovou fóliou
necháme cesto vykysnúť. Z nastrúhaných
zemiakov, kyslej smotany a oleja
vymiešame zmes. Dochutíme soľou
a rascou.
- Nakysnuté cesto premiesime, rozvaľkáme
a preložíme na plech. Necháme
ešte 15 minút podkysnúť. Na cesto
navrstvíme zmes z kyslej smotany.
Pečieme v rozohriatej rúre na teplote
170 °C.
|